Fredagens aviser om IT

Computerspil stimulerer børns nysgerrighed. Tvivl om besparelser ved open source. Danske mobilselskaber overvejer fælles UMTS-net. Prissammenligninger presser hardwarebranchen. Thrane & Thrane vinder amerikanske forhandlere. Xerox dæmper tonen.

Computerspil stimulerer børns nysgerrighed

Der foregår masser af sociale aktiviteter foran de computere, som børn spiller på. Det fastslår pædagog Trine Lauridsen fra Frederiks Fritidsklub i Karup Kommune, som gennem et år har undersøgt, hvordan institutionens over 100 børn opfører sig, når de spiller computer. Nogle kommer med gode råd, andre kigger på, men under alle omstændigheder kommer børnene primært i computerrummet for at være sammen med de andre børn. Desuden bliver børnene meget motiverede. Ifølge Trine Lauridsen kan de lære mange af de færdigheder, som computeren giver dem, andre steder, men det går hurtigere med computeren, fordi børnene selv er vilde med at bruge dem. (Berlingske Tidende)

Tvivl om besparelser ved open source

Flere it-folk rejser nu tvivl om, hvorvidt der kan spares så store summer med open source i det offentlige, som Teknologirådet skriver i sin rapport. Teknologirådet skriver om milliardbesparelser, men it-projektchef Hans Lembøll fra Slagelse Kommune har lavet et regnestykke, som antyder, at besparelserne snarere ligger på 250 millioner kroner om året. Lektor Jens Hørlück fra Aarhus Universitet, en af forfatterne til Teknologirådets rapport, siger, at det offentlige står over for store IT-investeringer. Hvis de bliver gjort i open source, så vokser besparelserne, pointerer han. Men Bjarne Flyvbjerg, supportdirektør i KMD, mener, at det er for usikkert at fremskrive udgifterne til it-investeringer på den måde. (Politiken)

Danske mobilselskaber overvejer fælles UMTS-net

De fire selskaber, som har licens til at bygge et UMTS-net, overvejer at sende en anmodning til IT- og Telestyrelsen om at få lov til at dele selve sendeudstyret. Både Telia, Orange, og Hi3G udtrykker deres interesse for modellen, men Telestyrelsen har tidligere afvist at tillade netværksdeling, og styrelsen har endnu ikke modtaget en anmodning om at ændre betingelser. Den kommer dog igennem brancheforeningen Telekommunikationsindustrien, hvor direktør Ib Tolstrup dog ikke er sikker på, at det ender med, at alle fire selskaber går sammen om et netværk, selv om Telestyrelsen giver lov. (Jyllands-Posten)

Prissammenligninger presser hardwarebranchen

Internettjenester, hvor kunderne kan sammenligne priserne på computerudstyr, presser hardwarebanchen. Direktør Jakob Lyngsø, IT-Brancheforeningen, forudser, at der sker en konsolideringen mellem de små virksomheder, der sælger hardware via internet. Ifølge Thomas Falborg, som er medejer af internetbutikken shg.dk, er prissammenligningerne med til at give mere salg, men samtidig presser de fortjenesten. Derfor er det nødvendigt med høj omsætning for at overleve. (Berlingske Tidende)

Thrane & Thrane vinder amerikanske forhandlere

Den danske producent af satellitudstyr, Thrane & Thrane, er godt på vej med et indtog på det amerikanske marked. Ifølge administrerende direktør Lars Thrane har selskabet tegnet aftaler med 19 forhandlere og systemintegratorer, som dækker mellem 10 og 15 procent af det amerikanske marked. (RB-Børsen, bragt i Erhvervsbladet, Børsen, Jyllands-Posten og Berlingske Tidende)

Xerox dæmper tonen

Xerox' sælgere har fået besked på at dæmpe tonen over for potentielle kunder, efter selskabet har fået skarp kritik for sine salgsmetoder. Samtidig strammer printerproducenten kreditvurderingen af kunderne og sløjfer de meget lange leasingaftaler, som har været svære for de utilfredse kunder at komme ud af. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere