Microsofts beta-server hacket

Microsoft undersøger i øjeblikket et sikkerhedshul i den server, der indeholder beta-udgaver af programmer, som stadig er under udvikling. Det sker, efter at det er lykkedes for en hacker at trænge ind i systemet.

Det er lykkedes for en hacker at trænge ind i den server, der indeholder beta-udgaver af Microsoft-software, som stadig er under udvikling. Microsoft undersøger i øjeblikket, hvordan det har kunnet lade sig gøre at trænge ind i serveren, der har mere end 20.000 beta-testere tilsluttet, skriver Cnet. Microsoft har i første omgang opfordret beta-brugerne til at skifte password.

Microsofts talsmand Rick Miller nedtoner hændelsen. Han siger, at hackeren ikke har haft adgang til Microsofts kronjuveler ? kildekoden.

- Vedkommende har ikke stjålet kode, men produkter. Disse produkter er fyldt med fejl, og vedkommende vil få problemer med at bruge produkterne til noget. Det er tydeligvis ikke godt, at det er lykkedes for vedkommende at trænge ind, men på den anden side er det heller ikke nogen katastrofe, siger han til Cnet.

Systemet indeholder ikke-offentliggjorte Microsoft-produkter. Derudover har hackeren haft adgang til kommentarer fra netværkets beta-testere, og de nøgler, som testerne bruger for at aktivere programmerne.

Det er ikke første gang, at det er lykkedes for en udenforstående at trænge ind i hjertet af Microsoft. Kildekoden blev muligvis eksponeret, da det for et par år siden lykkedes en hacker at bryde ind i firmaets systemer flere gange i løbet af tre uger.

Microsoft har i flere år arbejdet for at øge sikkerheden. Flere af de løsninger som er kommet ud af dette arbejde, lå på den hackede server.

Softwaregiganten tager indbruddet alvorligt, og undersøger det, som det var en kriminalsag, men Rick Miller vil ikke oplyse, om myndighederne er draget ind i sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere