Første overskud i halvandet år til Motorola

Efter seks kvartaler i træk med underskud har Motorola fået sorte tal på bundlinien. Salget af mobiltelefoner har ikke været helt så stort som håbet, men alligevel giver den del af forretningen solidt overskud for den amerikanske teleproducent.

Motorola har fået vendt skuden og giver overskud for første gang efter seks kvartaler i træk med underskud. Det meddelte selskabet i sit regnskab for 3. kvartal.

Motorola har tjent 840 millioner kroner i 3. kvartal. Det giver et udbytte på 5 cents per aktie. I det samme kvartal sidste år tabte firmaet 10,6 milliarder kroner eller godt 64 cents per aktie.

Indtjeningen på 5 cents per aktie ligger over selskabets egne forventninger. Så sent som i juli talte Motorola om et overskud på 2 cents per aktie.

Omsætningen i 3. kvartal er dog gået ned til 48 milliarder kroner mod 56 milliarder kroner i samme periode sidste. Det skyldes blandt andet, at salget af mobiltelefoner ikke har levet op til forventningerne, men Motorola formår alligevel at holde indtjeningen i top.

- Selskabet har helt klaret sig godt, når man kigger på bundlinien. Salg af mobiltelefoner har været enormt profitabelt for Motorola, siger Ed Snyder, der er analytiker hos J.P. Morgan, til Reuters.

Salget af mobiltelefoner er gået op til 17 millioner enheder i 3. kvartal. Det er stigning på otte procent i sammenligning med 3. kvartal sidste år. Det ligger dog stadig under analytikeres forventninger, der var på 18 millioner enheder.

Analytikerer mener dog, at selskabet vil sænke sin forventning til indtjeningen i 4. kvartal. Det sker, efter at den administrerende direktør Christopher Galvin, har antydet, at det kan komme på tale.

- Chris Galvin mere end antydede, at hvis markedsudviklingen blev ved at være, som den er nu, bliver Motorola nødt til at se på tallene igen. Det er kodesprog for, at forventningerne for 4. kvartal vil blive sænket, siger Todd Bernier fra analysefirmaet Morningstar.

Indtil nu har firmaet dog stået ved sine økonomiske forventninger. Så sent som i sidste måned sagde Christopher Galvin, at Motorola regner med at indtjeningen i 4. kvartal vil blive på 14 cents per aktie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere