Artikel top billede

Intels MeeGo synger måske på sidste vers

Intel vil angiveligt stoppe udviklingen af MeeGo-operativsystemet og fokusere på Android og Windows Phone.

Ifølge den taiwanesiske nyhedstjeneste DigiTimes har den manglende interesse for MeeGo (tidl. Moblin) fra smartphone- og tablet-firmaer nu fået Intel til at stoppe udviklingen af operativsystemet midlertidigt. Intel vil i stedet fokusere på at sælge sine mobile processorer og chipsæt til hardware-produkter med Android og Windows Phone i 2012, siger kilder i branchen til DigiTimes.

Intel har afvist at kommentere historien direkte, men CNET har dog fået følgende svar fra en Intel-talsmand:

"Vi har stadig fuld tiltro til MeeGo og open source, og vi vil fortsætte med at arbejde sammen med udvikler-fællesskabet for at opfylde behovene hos vores kunder og slutbrugere".

MeeGo blev startet af Intel og Nokia i marts 2010, og de to selskaber har siden oprettet et fælles udviklingscenter for at videreudvikle produktet. Men Nokia har i mellemtiden valgt at satse sin fremtid på Windows Phone. 

Man skal lede længe for at finde en smartphone eller tablet med MeeGo. Koreanske LG har tidligere annonceret en MeeGo-smartphone i 2009, men den kom aldrig på markedet.

Det ser ud til at MeeGo primært har fungeret som en reference-platform, hvor kunderne kunne afprøve Intels nye chips, men det har været småt med færdige produkter.

Intel fortæller dog at MeeGo klarer sig relativt godt på det såkaldte embedded marked - altså integrerede it-systemer i biler, industrimaskiner og lignende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere