Artikel top billede

Ford klar med talestyring til biler

Ford og Microsoft har udviklet et system til talestyring i biler. Det kommer nu til Europa.

På den store messe for forbrugerelektronik IFA i Berlin i denne uge kunne bilfirmaet Ford fortælle at man vil lancere talestyringssystemet Sync i sine europæiske bilmodeller i 2012. Teknologien er udviklet sammen med Microsoft og skal i første omgang integreres i modellen Focus.

Her kan bilisten fremover styre forskellige apparater og funktioner med talte kommandoer. Det er stadig nødvendigt at holde hænderne på rattet for at styre bilen og der er også stadig brug for gaspedal og gearstang. Men bilens indbyggede computer, radio og navigationsenhed kan betjenes med tale.

Sync genkender angiveligt 10.000 forskellige kommandoer på 19 sprog. Systemet kan også kobles til nettet, så passagerne f.eks. kan surfe online mens man kører. Foruden talestyring kan systemet også betjenes med knapper på rattet og en 8-tommers touchscreen, der bliver integreret i instrumentbrættet.

En anden komponent i Sync er en slags SOS-assistent, som automatisk ringer efter hjælp hvis der sker en ulykke. Den bliver først aktiveret hvis bilens airbag udløses og sørger så for at hente positionen fra navigationsenheden og sende disse oplysninger direkte til redningsfolkene.

Systemet skulle være i stand til at kommunikere med alarmcentraler i 30 europæiske lande og det sørger selv for at sende informationerne på sproget i det land, hvor man befinder sig.

Foruden Sync har Ford også udviklet et andet intelligent system, MyKey, der kommer i modellen Fiesta til næste år. Her kan forældre programmere en række begrænsninger, der skal forhindre at unge bilister kommer på afveje.

Der er blandt andet mulighed for at indstille hvor hurtigt bilen kan køre og hvor højt radioen kan spille, og bilen advarer tidligere end normalt, hvis den er ved at løbe tør for benzin.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere