Tirsdagens aviser om IT

Urealistisk med Open Source de fleste steder i det offentlige. Naturgasselskab vælger GSM i stedet for TETRA. Fransk avis: Orange Danmark sat til salg. MMS kan blive ny guldåre for teleselskaber.

Urealistisk med Open Source de fleste steder i det offentlige

Det er urealistisk at benytte Open Source-software de fleste steder i det offentlige. Mange programmer er nemlig udviklet direkte til opgaver og beregninger, som kun findes i det offentlige system, og dem findes der intet gratis alternativ til, hverken som Open Source eller andre typer af software. KMD, som udvikler og driver mange programmer til den kommunale sektor, har for mange år siden valgt Microsoft som den strategiske platform, så hvis kunderne ønsker snitflader mod andre programmer, så kræver det ekstra betaling til KMD for udviklingsarbejdet. (Børsen)

Naturgasselskab vælger GSM i stedet for TETRA

Naturgasselskabet HNG har valgt at basere sin kommunikation på traditionel GSM-mobiltelefoni i stedet for de to TETRA-net, som selskaberne TetraNet og T-Cell er ved at bygge. TETRA egner sig ellers modsat GSM særligt til kommunikation i krisesituationer, hvor GSM-nettet riskerer at blive overbelastet. Teknisk direktør Ole Nygaard Olsen, HNG, erkender, at GSM ikke er lavet til beredskabsformål, men han mener, at risikoen for en gas-ulykke samtidig med, at GSM-nettet er overbelastet, er overordentlig lille. HNG vil gå over til TETRA, når netværkene dækker alle dele af Roskilde, Frederiksborg og Københavns Amter. (Børsen)

Fransk avis: Orange Danmark sat til salg
Ifølge den franske avis La Tribune er alle Oranges datterselskaber undtagen det franske og det britiske sat til salg, så hovedejeren, France Telecom, kan nedbringe sin gæld på 500 milliarder kroner. Orange Gruppen afviser avisens oplysninger som ren spekulation, men det er ikke mere end et par måneder siden, at rygterne om et salg af det danske datterselskab første gang dukkede op, dengang i Sunday Times. (Jyllands-Posten)

MMS kan blive ny guldåre for teleselskaber

Mobilselskaberne forsøger at gøre de kommende multimediebeskeder, MMS, til en guldåre. Mens en SMS-besked koster 25-50 øre i Danmark, så tager det norske mobilselskab Telenor fem kroner for en MMS. De danske mobilselskaber har endnu ikke prissat MMS, men de tjener i dag op til 453 millioner kroner per halvår på SMS. Får MMS samme succes, og vælger de danske mobilselskaber samme priser som de norske, så bliver det til 4,5 milliarder kroner per halvår på MMS. Ifølge teleanalytiker Torben Rune, Netplan, er den norske prissætning dog fuldstændig uhyrlig. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere