Artikel top billede

Microsoft dropper sin Reader til e-bøger

Snart er det slut med support og nyt indhold til Microsoft Reader applikationen.

Microsoft dropper nu sin Reader applikation, der blev lanceret helt tilbage i år 2000. ComON omtalte programmet for første gang i september 1999. Microsoft Reader skulle revolutionere læseoplevelsen på skærmen med en ny teknologi, ClearType, der skulle forbedre tekstens skarphed og kontrast.

Apple mente dog at Microsoft havde stjålet ClearType teknologien, og programmet lignede på mange punkter Acrobat Reader fra Adobe. Microsoft havde dog indbygget en biblioteks-funktion og mulighed for kopibeskyttelse af teksterne.

Microsoft Reader var dermed forud for sin tid. Der skulle gå ti år inden e-bøgerne for alvor ville slå igennem – og de passende hardware-enheder manglede stadig omkring årtusindskiftet. I første omgang kom Microsoft Reader kun i en version til Windows.

I en meddelelse på Reader-hjemmesiden fortæller Microsoft nu at man stopper al support og salg af nyt indhold til programmet fra den 8. november 2011. Det er stadig muligt at bruge programmet og det indhold i .lit-format som man allerede har hentet, men der kommer altså ikke opdateringer til softwaren mere.

Til sidst var der omkring 60.000 e-bøger i Microsoft Reader-markedspladsen – hos Amazon kan man vælge mellem langt flere e-bøger i Kindle-format. Microsoft har da også kun investeret få ressourcer i Reader i de sidste år. Den sidste opdatering til desktop-versionen kom i 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere