Artikel top billede

Tysk tv-station fornærmer computerspillere

De lugter og skifter aldrig tøj.

Den tyske tv-station RTL har klaret at fornærme alle landets computerspillere – og muligvis ligefrem fået hacker-gruppen Anonymous på banen. RTL undskylder nu overfor seerne – men det er måske ikke nok.

RTL sendte den 19. august et indslag fra spilmessen Gamescom i Köln, hvor spilfolket blev portrætteret i et noget tvivlsomt lys. Der var kommentarer som ”de fleste af messegæsterne har det typiske computerspiller-udseende. Mørkt fritidstøj, der ofte lugter lidt dårligt”.

Tv-værten omtalte messegæsterne som ”komiske figurer” og beskrev dem som mennesker, der har få sociale kontakter, har grimt tøj og glemmer at vaske sig.

Det var for meget for de tyske tv-seere. Efter udsendelsen var der seerstorm mod RTL og den tyske myndighed som modtager klager over tv-programmer fik mere end 8.000 henvendelser fra personer, som føler sig krænket over udsendelsen.

I en YouTube-video truer hacker-gruppen Anonymous angiveligt med konsekvenser og opfordrer til en boykot af RTL. Gruppen vil ligefrem gennemføre ”Operation RTL”. En anden meddelelse fra Anonymous afviser dog, at gruppen har opfordret til boykot – endnu et tegn på, at den meget løse gruppering er dybt splittet.

Anonymous betegner også RTL-udsendelsen som ”menneskeforagtende”. RTL undskylder nu i en officiel meddelelse.

”Hvis vi har såret nogens følelser, vil vi gerne undskylde dette udtrykkeligt,” skriver tv-stationen.

Nu skal Landesmedienanstalt i delstaten Niedersachen undersøge, om udsendelsen krænker de tyske medielove.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere