Artikel top billede

Flyselskaber anskaffer 11.000 iPads

Nu er det slut med de tykke håndbøger til piloterne.

United Continental anskaffer nu 11.000 iPads til sit flypersonale. Det fortæller koncernen, der ejer flyselskaberne United Airlines og Continental Airlines. Den lette tavlecomputer skal erstatte de tykke håndbøger til piloterne.

Hidtil har det været nødvendigt at bladre sig gennem bøger med tusinder af sider for at finde navigationskort eller informationer om instrumenterne. Nu ligger det hele klar i en særlig app på tavlecomputeren.

United kalder dette for en Electronic Flight Bag. Det er første gang, at store kommercielle flyselskaber udskifter deres papirkort med en tablet.

”Det papirløse cockpit er fremtiden for luftfarten. Piloterne har adgang til vigtige og konstant opdaterede informationer på iPad'en under hele flyvningen,” siger vice president Fred Abbott fra United i en pressemeddelelse.

Hver iPad skal erstatte omkring 20 kilo manualer, kort, checklister, logbøger, vejrudsigter og andet trykt materiale. Til sammenligning vejer iPad mindre end 700 gram. Normalt har piloten mindst 12.000 siders materiale i sin taske. Det skal spare 16 millioner papirsider om året – og dertil kommer besparelsen på brændstof til flyet.

United fortæller at iPad'erne bliver udstyret med softwaren Jeppesen Mobile FlightDeck. Det skal også forbedre flysikkerheden; piloterne kan hurtigere finde frem til de nødvendige informationer og nye opdateringer kan hurtigt distribueres ud til piloterne. De skal også slæbe mindre i deres tasker og slipper for løse papirer i cockpittet.

Flere andre flyselskaber har også testet tavlecomputere i cockpittet, men de er ikke kommet så langt som United. Hos Aspen Avionics, der udvikler elektronik til privatfly, arbejder man ligefrem med et projekt, hvor flyets egne systemer kan styres direkte fra iPad.

Det amerikanske flytilsyn har accepteret brugen af tavlecomputere i cockpittet, men kræver at de skal testes i seks måneder først, og i denne periode skal piloterne stadig medbringe papirbøger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere