Artikel top billede

Google køber Motorola

Google overtager nu Motorola Mobility for 65 milliarder kroner.

I en fælles meddelelse fortæller Google og Motorola at de to selskaber har indgået en aftale som betyder at Google overtager Motorola Mobility til en samlet pris på 12,5 mia. dollar eller omkring 65 mia. kr. Google betaler 40 dollar per aktie eller 63 pct. mere end slutkursen fredag i sidste uge.

Motorola Mobility har allerede et tæt partnerskab med Google og bruger også Android på sine mobiltelefoner. Dette samarbejde bliver endnu tættere nu, men Google understreger at Motorola Mobility skal køre videre som en selvstændig forretning.

”Vi forventer at denne kombination vil skabe nye muligheder for Android økosystemet. Men vores vision for Android er uændret og Google vil stadig bevare Android som en åben platform og holde fast i det dynamiske open source miljø,” siger Googles mobil-chef Andy Rubin.

Motorola har et af de stærkeste patent-arsenaler i branchen. Forleden snuppede Microsoft og Apple de gamle Nortel-patenter for 23 mia. kr. Google mener at patenterne skal bruges mod Android og selskabet har kastet sig ud i en omgang mudderkastning med Microsoft.

Med overtagelsen af Motorolas mobil-division ser situationen noget anderledes ud. Patenterne kan hjælpe Google med at forsvare sig mod klager fra Microsoft og Apple. De har dog allerede sagsøgt Motorola for patentkrænkelse i Android, så det ser ud til at Google bliver trukket endnu dybere ind i et juridisk opgør med sine rivaler.

Handlen skal stadig godkendes af selskabernes aktionærer og myndigheder i USA og Europa, og den ventes at falde helt på plads mod slutningen af 2011 eller begyndelsen af 2012.

Det oprindelige Motorola-selskab blev i starten af året delt i to. Motorola Mobility skulle producere smartphones og andre forbrugerprodukter, mens Motorola Solutions skulle fokusere på infrastruktur og erhvervslivet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere