Artikel top billede

Gartner ser faldende pc-salg i Europa

Salget af netbooks er halveret på et år.

Gartner har netop udsendt dramatiske tal for pc-salget i årets andet kvartal i de vesteuropæiske lande. I forhold til samme periode sidste år er der tale om et fald på 18,9 procent til 12,7 millioner solgte enheder.

Det faldende salg gælder både for privat- og erhvervsmarkedet. Salget til virksomheder er dog kun faldet med 9 procent, mens salget til private forbrugere er faldet med 27 pct.

Det er især markedet for mobile computere, der oplever et drastisk fald. Her er det samlede salg gået tilbage med 20,4 pct.

Netbooks er det segment der er hårdest ramt. Her er salget mere end halveret i forhold til sidste år.

For desktop-computere er faldet kun på 15,4 pct. i forhold til sidste år.

HP er nr. 1 på pc-markedet med en andel på 25,1 pct., mens Acer er faldet fra 23,7 til 16,2 pct. på et år og nu ligger som nr. 2. Det faldende netbook-salg har ramt Acer hårdt. Dell har tredjepladsen med 10,8 pct., mens Asus er nr. 4 med 8,1 pct. Apple kommer ind på en femteplads.

Men det er værd at bemærke, at tallene ikke omfatter salget af tavlecomputere – som netop kan være en del af forklaringen på, at netbooks ikke længere sælger så godt.

Hvis man regner iPad med som mobil computer, så ligger Apple faktisk i spidsen på dette marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere