Artikel top billede

Paypal-stifter investerer i mikronationer

Den kendte investor Peter Thiel skyder millioner i flydende byer på havet.

Det usædvanlige projekt Seasteading Institute har modtaget kontant støtte fra Peter Thiel, der er medstifter af Paypal og en af de tidlige investorer i Facebook. Den 43-årige iværksætter har investeret mere end seks millioner kroner i projektet, som satser på at etablere selvstændige mikronationer på mobile platforme midt i havet. Det skriver Mashable.

Det lyder som en utopisk drøm, men Seasteading Institute forventer at man kan etablere små bystater på 12.000-tons tunge bevægelige platforme med diesel-motorer. På hver platform er der plads til 270 indbyggere, og planen er så at de enkelte platforme kan forbindes til større strukturer.

Investeringen bliver beskrevet i et portræt af Thiel i magasinet Details. Her fortælles det at mikrostaterne skal eksperimentere med forskellige former for regeringer, ”fri for de regler, love og moralske hensyn der gælder for landfaste nationer”.

Målet er at der skal være millioner af indbyggere i mikronationerne på havet inden 2050.

Projektet bliver ledet af Patri Friedman, der er tidligere udvikler hos Google og barnebarn af Nobelpris-vinderen Milton Friedman. Han håber at kunne søsætte en ”flåde af kontorer” ud for San Francisco allerede til næste år.

Det er ikke første gang, at man forsøger at etablere uafhængige nationer til havs. Helt tilbage i 1967 blev Principality of Sealand stiftet på et søfort ud for den engelske kyst. Men befolkningen er kun på tre, og ”landet” er ikke anerkendt noget sted i verden.




IT-JOB

Danske Commodities A/S

Procurement manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere