Artikel top billede

Google spilder milliard på app-firma

Internet-giganten betalte en milliard kroner for app-firmaet Slide. Nu bliver det opløst.

For et år siden købte Google en mindre leverandør af applikationer til sociale netværk, Slide, for lidt over en milliard kroner. Firmaets direktør Max Levchin, der også var med til at stifte Paypal, fortsatte med at lede kontoret i San Francisco. Men nu bliver Slide opløst og dermed forsvinder også applikationer som Slideshow, SuperPoke, Pets, Video Inbox og Pool Party samt fotodelings-programmet Photovine, der kom så sent som i sidste uge.

Nu er det altså helt slut med Slide. Det betyder også at Max Levchin forlader Google, skriver AllThingsDigital.

”Max har besluttet at forlade Slide og Google og forfølge andre muligheder, og vi ønsker ham det bedste,” siger en talsmand for Google.

De fleste af medarbejderne fra Slide skal nu integreres i andre afdelinger under Google. En del af dem skal angiveligt arbejde for Youtube. Det vides ikke hvor mange præcis af de omkring 100 Slide-medarbejdere, der bliver hos Google.

Dermed ser det ud til at Google har spild den milliard kroner der er betalt for Slide, som på et tidspunkt havde en anslået værdi på mere end to mia. kr.

Med købet af Slide fik Google adgang til ekspertise inden for sociale netværk og selvfølgelig Levchin, som er lidt af en legendarisk skikkelse. Men Levchin kom ikke med i holdet, der skabte Google+, og han blev i stedet efterladt på et sidespor med Slide som et selvstændigt datterselskab i San Francisco.

Heller ikke efter reorganiseringen i april blev Slide integreret med resten af Google eller den division, der arbejder med sociale netværk. Det ser ud til at flere af de tidligere Slide-udviklere nu skal arbejde for betalingsfirmaet Square, der er startet af Twitter-medstifteren Jack Dorsey.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere