Artikel top billede

Amazon klar med ny Kindle Reader i skyen

Med sin nye Kindle Cloud Reader kan Amazon undgå at skulle betale Apple for sit bogsalg til iPad.

Amazon har netop lanceret en ny webbaseret applikation, Kindle Cloud Reader, hvor man kan læse sine Kindle e-bøger i Safari eller Chrome browseren på en pc eller tavlecomputer. Den HTML5-baserede webapplikation kan også bruges på iPad – og dermed har Amazon snydt Apples nye regler for ”in-app subscriptions”, som kræver at udviklere som sælger indhold inde i applikationer skal betale 30 pct. af beløbet til Apple.

Kindle Cloud Reader har et direkte link til Kindle Store – i modsætning til de nuværende Kindle-apps til iPad og iPhone, hvor Apple også forlanger at udviklere skal fjerne alle links til eksterne mekanismer for at købe digitale bøger eller abonnementer.

Både Amazon, Barnes & Noble, Google Books og Kobo er blevet tvunget til at ændre deres applikationer for at leve op til de nye regler.

ComON har tidligere skrevet om danske Riidr, der har fundet en smutvej for at slippe udenom Apples nye regler.

Nu ser det altså ud til at Amazon har fundet sin egen smutvej. Den nye webapplikation fungerer ikke på iPhone – endnu – men Amazon fortæller at den snart kommer til flere browsere.

Med Kindle Cloud Reader kan man enten læse bøgerne direkte fra skyen eller downloade dem for at læse bøgerne offline. Programmet allokerer op til 50 MB til lokal lagring af e-bøger på den enkelte enhed.

Det vides ikke hvordan Apple vil reagere, men en teoretisk mulighed kunne være at blokere for webapplikationer i Safari-browseren på iPad. Det er dog næppe sandsynligt, at Apple vil tage dette skridt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere