Artikel top billede

Amazon var selv skyld i cloud-nedbrud

Efter sidste uges store cloud-nedbrud erkender Amazon nu, at man var dårligt forberedt.

I sidste uge blev både Microsoft og Amazons cloud-tjenester ramt af et stort nedbrud i Europa. Nu har Amazon offentliggjort en detaljeret rapport som beskriver nedbrudet. I første omgang lød meldingen, at to forskellige irske datacentre tilhørende henholdsvis Microsoft og Amazon blev ramt af et exceptionelt uheldigt lynnedslag. Men nu er meldingen, at der alligevel ikke var tale om et lynnedslag. Det hele startede med en strømafbrydelse, og selvom Amazon burde være i stand til at håndtere den slags, gik det alligevel galt.

Amazon erkender i sin rapport, at man var dårligt forberedt til at håndtere strømafbrydelsen. De nødvendige generatorer blev ikke startet automatisk, som det skulle være sket, og først efter en time lykkes det at få dem i gang manuelt. Derefter kunne serverne starte igen, men en stor del af netværksudstyret fungerede stadig ikke – først efter tre timer var det hele oppe at køre igen.

I sin redegørelse beskriver Amazon også en række skridt der er taget for at forhindre at et lignende nedbrud skal gentage sig, herunder at der er tilføjet flere redundante systemer. Amazon lover også at forbedre sin kommunikation til kunderne.

Microsoft lovede i sidste uge at kunder til selskabets Office 365 og BPOS cloud-tjenester får et nedslag på 25 procent på deres næste faktura. Det er en konsekvens af, at oppetiden er kommet under de 99,99 procent, der er lovet i SLA'en (Service Level Agreement).

Amazon vil nu også kompensere sine europæiske kunder, hvad enten de rent faktisk har været berørt af nedbrudet eller ej. Hvis man har haft en RBS-volume eller RDS-instans hos Amazon i det pågældende tidsrum, får man mulighed for at bruge tjenesterne i 10 dage gratis.

Samtidig er der optrådt en EBS-fejl i Amazons systemer, og her bliver kunderne kompenseret med 30 dages gratis adgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere