Artikel top billede

Bøller kan få forbud mod at bruge Facebook

Efter optøjerne i England overvejer regeringen nu om uromagere kan få forbud mod at bruge Facebook og Twitter.

Den britiske premierminister David Cameron vil undersøge om det er muligt at udstede et Facebook-forbud til mistænkte uromagere. Det fortalte han i denne uge under en debat i underhuset. Det er de seneste dages voldsomme optøjer i London og andre byer, der har fået regeringen til at reagere. Det menes at urolighederne er organiseret med forskellige sociale netværk.

Ifølge avisen The Guardian skal den britiske indenrigsminister Theresa May nu mødes med Facebook, Twitter og Research in Motion (Blackberry) for at diskutere deres ansvar i optøjerne.

”Alle som har set disse forfærdelige handlinger vil blive overrasket over hvordan de er organiseret med sociale medier. Ytringsfriheden kan bruges til det gode. Men den kan også bruges til det onde,” sagde Cameron.

Regeringen ønsker at personer som har opfordret vold og uroligheder på nettet skal kunne forbydes at bruge Facebook, Twitter og andre lignende tjenester. Nu vil man undersøge, om det teknisk set kan lade sig gøre.

”Når folk bruger sociale medier til vold bliver vi nødt til at stoppe dem. Så vi arbejder med politiet, efterretningstjenester og branchen for at se hvordan vi kan forhindre folk i at kommunikere gennem disse websteder og tjenester når vi ved at de planlægger vold, uroligheder og kriminalitet,” lyder meldingen fra premierministeren.

Det menes at Blackberry Messenger har spillet en stor rolle i organiseringen af optøjerne. Her er kommunikationen fra den enkelte enhed krypteret og det er derfor meget svært for politiet at få adgang til beskederne.

Et medlem af det britiske underhus har da også krævet at Blackberry Messenger helt skal forbydes i Storbritannien.

Politiet har anholdt flere personer som har opfordret til uroligheder på Facebook og Twitter, og premierministeren opfordrer nu de sociale netværk til at fjerne alle beskeder der opfordrer til vold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere