Artikel top billede

Anonymous vil tilintetgøre Facebook

Hackergruppen blæser nu til angreb mod Facebook. Den 5. november skal det sociale netværk tilintetgøres.

I en Youtube-video har hackergruppen Anonymous annonceret Operation Facebook, hvor man vil angribe og ødelægge det sociale netværk den 5. november. Årsagen skulle være at det sociale netværk giver brugernes private data videre til myndigheder og sikkerhedsfirmaer.

”Alt, hvad du gør på Facebook, bliver på Facebook, uanset dine indstillinger for privatlivs-beskyttelse. Det er heller ikke muligt at slette din konto. Selv hvis du 'sletter' kontoen, er alle dine personlige data fortsat på Facebook og kan til enhver tid genetableres,” lyder budskabet fra Anonymous i videoen.

Facebook bliver ofte kritiseret for sin mangelfulde beskyttelse af brugernes privatliv. Facebook sletter ikke billeder på sine serverne, men fjerner kun linket til billederne. Det kan blive et problem for brugerne, hvis billederne f.eks. skal slettes af copyright-grunde.

”Facebook ved mere om dig end din familie,” mener hacker-gruppen, som mener at Facebook tjenester stort på brugernes data.

Anonymous understreger at man ikke vil skade brugerne, men blot beskytte dem mod sig selv – fordi brugerne ikke selv er klar over mekanismerne på Facebook.

Alle opfordres til at tilslutte sig hackeraktionen mod Facebook, men det fremgår ikke hvad der konkret er planlagt. Der kan være tale om et stort denial-of-service angreb mod det sociale netværk.

Det er ikke helt tilfældigt, at Anonymous har valgt den 5. november til aktionen. Den 5. november 1605 er kendt som Guy Fawkes Day. Det var dagen, hvor Guy Fawkes forsøgte at sprænge det britiske parlament i luften med krudttønder.

Filmen ”V for Vendetta” overfører dette attentat til en fiktiv moderne overvågningsstat. Hacker-gruppen har også ”lånt” sine masker fra denne film.

Samtidig arbejder Anonymous på sit eget sociale netværk Anon+.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere