Artikel top billede

Nu kan USB levere strøm til computeren

En ny version af USB-standarden kan levere op til 100 watt. Dermed kan mange eksterne strømforsyninger bliver overflødige.

I dag kan USB-kabler kun transportere 5 eller 10 watt, men det skal ændre sig fremover. En ny specifikation fra USB 3.0 Promoter Group åbner for at transportere helt op til 100 watt gennem et almindeligt USB 2.0 og 3.0 kabel. Den bliver beskrevet i denne pressemeddelelse.

Det kunne betyde at man kan slippe for et ekstra strømkabel og en ekstern strømforsyning i mange eksterne enheder, som i forvejen er tilsluttet over USB. Det gælder eksempelvis printere og scannere.

Samtidig åbner det mulighed for, at man kunne anvende den samme USB-strømforsyning til notebooks og andre produkter – i stedet for at være afhængig af producentens egen strømforsyning.

Det kan sammenlignes med mobiltelefoner, hvor man også er blevet enig om at anvende micro-USB som den universelle standard for fremtidens opladere. Dermed er det altså slut med at rode rundt efter en oplader, der passer til den enkelte telefon.

Det samme kan blive tilfældet med strømforsyninger til alle former for pc-udstyr, hvis USB 3.0 Promoter Group kommer igennem med sin nye standard.

”For eksempel kan man oplade batteriet i en notebook pc, eller blot levere strøm til computeren, mens man aktivt bruger en USB-dataforbindelse. En notebook-pc kan teoretisk set bruge USB-forbindelsen som sin eneste energikilde,” siger Brad Saunders, der er formand for USB 3.0 Promoter Group.

En foreløbig version af specifikationen skulle ligge klar i fjerde kvartal og den færdige udgave ventes til næste år. De første produkter som understøtter standarden kan forventes i løbet af 2012.

USB 3.0 Promoter Group understreger at den såkaldte USB Power Delivery standard er fuldt kompatibel med de eksisterende USB-kabler og stik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere