Artikel top billede

Hacker-klub smider OpenLeaks-stifter ud

Lanceringen af den nye internet-platform OpenLeaks er endt i kaos.

Den tyske Chaos Computer Club (CCC) har ekskluderet den tidligere Wikileaks-talsmand Daniel Domscheit-Berg som medlem. Som ComON kunne fortælle i sidste uge holder hacker-klubben i øjeblikket sin sommerlejr Chaos Communication Camp på en tidligere russisk militærbase i den tyske by Finowfurt.

Her har Wikileaks-afhopperen Domscheit-Berg præsenteret sin nye whisteblower-platform OpenLeaks, der skal lanceres som et åbent alternativ til Wikileaks. OpenLeaks er ikke helt færdig, men platformen skulle ifølge Domscheit-Berg ”sikkerhedstestes” under hackernes sommerlejr – og det er da også den direkte årsag til, at han nu er blevet smidt ud af den berømte tyske hackerklub.

CCC mener at Domscheit-Berg har forsøgt at bruge klubbens navn til at blåstemple sit projekt og give indtryk af, at CCC har ”sikkerhedsgodkendt” hans platform. Netop sikkerheden er meget vigtig i et projekt som OpenLeaks, hvor det handler om at beskytte kildernes identitet.

Bestyrelsen i hackerklubben har enstemmigt besluttet at ekskludere den tidligere Wikileaks-talsmand, hedder det i en meddelelse fra CCC. Det ser ud til, at det er kulminationen på længere tids strid mellem klubben og Domscheit-Berg, som først efter han havde forladt Wikileaks valgte at stå frem med sit rigtige navn.

Han har siden skrevet en bog, der fortæller om hans tid hos Wikileaks og det problematiske forhold til den ”skøre australier”, som han kalder Julian Assange.

CCC har angiveligt forsøgt at formidle i striden mellem Wikileaks og Domscheit-Berg, der anklages for at have taget fortrolige data med fra Wikileaks. Han forsvarer sig med at han kun ønsker at beskytte kilderne og har afvist at lade hacker-klubben mægle i striden.

I en meddelelse understreger CCC at man ikke kan vurdere om potentielle kilder faktisk kan stole på at OpenLeaks kan beskytte deres identitet. Den forsinkede platform skal lanceres i løbet af de kommende uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere