Artikel top billede

Touchskærm giver fysisk feedback

Verizon vil gøre det muligt at mærke knapperne på din touchskærm.

Fremtiden tilhører de berøringsfølsomme skærme, også kaldet touch-screens – hvad enten det er smartphones, tavlecomputere eller bærbare. Men det er alligevel ikke helt den samme fornemmelse at skrive på et skærm-tastatur – man savner den fysiske feedback fra tasterne.

Det bliver måske anderledes med et patent fra den amerikanske televirksomhed Verizon, der netop er blevet offentliggjort.

Patentet beskriver en skærm, hvor taster og andre styreelementer kan vises efter behov – men det interessante er, at de grafiske elementer ikke kun kan ses, men også mærkes. Der kommer altså små ”buler” på skærmen som svarer til de viste knapper. Her er der tale om et interface med haptisk feedback.

Til gengæld fortæller patentet ikke, hvordan det skal lade sig gøre i praksis. Det kræver at de nuværende glasoverflader i skærmene bliver erstattet med et fleksibelt materiale, der kan tilpasse sig til det, der bliver vist på skærmen.

Men så åbner det også helt nye muligheder for spil, hvor man kan interagere med skærmens overflade. Det kunne også hjælpe blinde og svagtseende, som dermed kan ”føle” indholdet på displayet.

Tidligere har firmaet Artificial Muscle vist en anden teknologi, hvor skærmen kan levere en form for force-feedback når man f.eks. trykker på en knap. Der er også været enkelte produkter på markedet, bl.a. fra Nokia, hvor man i begrænset omfang kunne mærke med fingrene hvad der foregår på skærmen.

Patentansøgningen er indgivet allerede for fire år siden og det vides ikke hvornår vi kan regne med færdige produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere