Artikel top billede

Slut med versionsnumre i Firefox

Har du overhovedet brug for at kende versionsnummeret for din browser? Nej, mener Mozilla.

Mozilla har skabt uro med sin nye rapid-release-plan, hvor man satser på meget hyppige versions-opdateringer af sin browser. Der gik således kun tre måneder mellem Firefox 4 og version 5. Som ComON kunne fortælle forleden, har det skabt problemer for virksomheder, hvor man ikke bare kan opdatere alle sine arbejdspladser med nye softwareversioner med korte mellemrum.

Nu ser det ud til, at Mozilla vil gå et skridt længere. Mozilla vil helt afskaffe versionsnummeret i browseren – eller i hvert fald gøre det meget svært at finde det. Brugeren skal ikke længere tænke over, hvilken version af programmet man benytter – det eneste som betyder noget er, at programmet altid er opdateret.

Mozilla-talsmand Asa Dotzler fortæller i denne bug-meddelelse og dette newsgroup-indlæg, at man i første omgang vil fjerne versionsnummeret fra About-dialogboksen.

Det lyder som et forholdsvis lille og banalt skridt. Men det næste er, at versionsnummeret også skal forsvinde fra alle de andre steder, hvor det bliver oplyst i øjeblikket. Det skal også fjernes fra Firefox-hjemmesiden.

Mozilla mener at versionsnummeret bliver en underordnet rolle for de fleste brugere. Derfor skal About-dialogboksen fremover kun vise, hvornår programmet er opdateret sidste gang.

De få brugere, der faktisk interesserer sig for versionsnummeret, kan finde det med about:troubleshooting.

Mozillas udspil har udløst en heftig diskussion og det er ikke alle brugere, der er enige i dette skridt.

Tidligere har Mozilla signaleret at man ikke har fokus på virksomheder og det har også udløst en heftig kritik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere