Artikel top billede

Ny smartphone-app sender dig på den grønne bølge

En ny applikation viser hvor hurtigt du skal køre for at ramme det næste grønne trafiklys.

Forskere i USA har udviklet en smartphone-applikation som skal hjælpe dig med at ramme den grønne bølge når du kører gennem byen. Den såkaldte Signal Guru applikation er udviklet af forskere fra Massachusetts Institute of Technology og University of Princeton.

Den udnytter at mange bilister placerer deres smartphone i en holder under forruden og bruger den til navigation. Det betyder så også, at mobilens kamera kan bruges til at tage billeder af trafiksituationen.

Hvis man tager et billede af et trafiklys, bliver billedet gemt og sendt til en central server, hvor det bliver kørt sammen med billeder fra alle andre Signal Guru-brugere.

Det skulle gøre det muligt at forudsige hvornår de enkelte trafiklys skifter fra rødt til grønt – og programmet kan så instruere bilisten i, hvor hurtigt man skal køre for at ramme det næste grønne signal.

Forskerne har testet programmet på iPhones i Cambridge og her kunne programmet forudsige hvornår trafiklysene skifter med en nøjagtighed på to-tredjedele af et sekund. Men problemet er at nogle trafiklys tilpasser sig til trafiksituationen, så der bliver grønt når bilen nærmer sig, og så bliver det svært at forudsige.

Den aktuelle version viser den anbefalede hastighed på telefonens display, men en kommende kommerciel version vil sandsynligvis bruge talte instruktioner.

Målet er naturligvis at bilisten skal komme hurtigere frem til sit mål. Forskerne mener selv at man kan spare 20 pct. på sit brændstof-forbrug ved at benytte denne applikation.

Fremover kan det eksempelvis blive udvidet med muligheden for at genkende benzinpriser fra skilte på tankstationer, finde ledige parkeringspladser eller overvåge bustrafikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere