Intel misbrugte Intergraph-design til Itanium

Chipgiganten Intel har lænet sig for meget op ad konkurrenten Intergraph, da den designede Itanium-chippen til servere. Intel har tabt en patentsag, og det kan komme til at koste tæt ved to milliarder kroner.

Den amerikanske chipgigant Intel er her til morgen danske tid endnu engang blevet dømt i en sag om brud på patenter.

Intel har denne gang misbrugt to patenter, som tilhører konkurrenten Intergraph, og Intel skal inden ti dage betale Intergraph 1,13 milliarder kroner i erstatning.

Dommen slår desuden fast, at hvis Intel vælger at anke dommen, og efterfølgende taber den, skal Intergraph have yderligere 753 millioner kroner.

En talsmand for Intel, Chuck Mulloy, udtalte efter dommen, at selskabet vil bede dommeren genoverveje i de ti dage, der går, indtil dommen træder i kraft.

- Selvfølgelig er vi skuffede, og vi er uenige i dommerens afgørelse, siger Chuck Mulloy til nyhedstjenesten Cnet.

Dommen er kulminationen på en omfattende og bitter strid mellem de to konkurrenter, der stammer tilbage fra 1997, hvor Intergraph første gang forsøgte at få en domstol til at se på sagen.

Siden har de to konkurrenter indgået forlig om brugen af Intergraphs patent i forbindelse med produktion af Intels topsælgende Pentium-chip.

Det forlig kostede Intel 2,2 milliarder kroner, og de to konkurrenter blev dengang enige om, at Intel skulle betale yderligere 1,13 milliarder kroner i erstatning, hvis en dommer fandt, at virksomheden også misbrugte Intergraphs patenter i sagen om Itanium-chippen.

Hvis ikke dommeren genovervejer sagen i de ti dage, der går inden dommen træder i kraft, vil Intel anke dommen.

Intel kan dog under ingen omstændigheder slippe for at betale beløbet på 1,13 milliarder kroner til Intergraph, men skulle Intel vinde ankesagen, kan chipproducenten fortsætte med at benytte Itanium-chippen i fremtiden uden at betale licens til Intergraph.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere