Artikel top billede

Mozilla kæmper desperat for sin smartphone-browser

Mozilla kæmper med næb og kløer for at få fat i markedet for browsere til mobilmarkedet. Det er en lang vej op ad bakke.

Mozilla arbejder på højtryk på at forbedre browseren Firefox til smartphone-styresystemet Android på en lang række områder.

De tæller blandt andet performance og energiforbrug, ligesom Firefox skal tilrettes tablet-computere.

Alt sammen sigter mod at sikre, at Firefox fortsat kan være anvendelig i det måske mest pulserende område af computer-branchen.

Når det gælder pc'er, er Firefox verdens næstmest udbredte browser efter Microsoft Internet Explorer.

Seriøse tæsk

Sådan ser det imidlertid ikke ud på mobilmarkedet, og det er Mozilla nødt til at gøre noget ved, da mobilområdet regnes for at være det allervigtigste område netop nu og i den nærmeste fremtid.

Når det gælder smartphones, får Firefox seriøse tæsk af Apples Safari og Google Android, der er bygget sammen med telefonernes styresystemer, mens Firefox skal installeres separat - hvis altså styresystemet overhovedet giver plads til en ekstra browser.

Selv er Mozilla godt klar over, at Firefox skal være allerbedst på alle områder, hvis selskabet skal gøre sig noget håb om at komme ind på markedet.

Svartid, performance, hukommelse, energiforbrug, brugervenlighed og så videre skal være helt i top. Og på alle platforme. Og uanset om Mozilla får lov til at blive embedded med styresystemerne eller ej.

Store udfordringer

Det er med andre seriøse udfordringer, som Mozilla og Firefox står over for.

Mozillas mobile Firefox-udgave har arbejdstitlen Fennec og er indtil videre blevet leveret i to udgaver: En til Nokia med navnet Maemo, der senere blev til MeeGo. Og en til Microsofts Windows Mobile.

Microsoft har imidlertid skubbet Firefox helt ud på sidesporet med Windows Phone 7, hvor Microsoft fjernede de interfaces, der bruges til at køre Firefox.

Mozillas næste udgave, Firefox 7, vil blive udstyret med en række nye interfaces til udviklerne samt muligheden for at copy/paste tekst.

Læs også:
Brugere klager over Firefox 4 til Android

Nu kan du prøve Mozillas mobil-browser Fennec

Dansk top-udvikler i Mozilla springer til Nokia 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere