Trådløst snyde-netværk registrerer hackere

Den britiske afdeling af konsulenthuset KPMG har sat en bærbar computer med et trådløst netværkskort op, så det opfører sig som en sender i et trådløst lokalnet. Der er dog ingen netværksadgang, men derimod registrerer maskinen, hvor mange der forsøger at hacke sig ind i det trådløse netværk, og hvilke metoder de benytter.

Den britsike afdeling af konsulenthuset KPMG har taget et nyt våben i brug i kampen mod trådløse hackere. Firmaet har opsat en bærbar med computer med et indstikskort til trådløst lokalnet, også kendt under betegnelsen WiFi eller den engelske forkortelse WLAN.

Maskinen opfører sig som en sender, som i WLAN-sproget hedder accesspoint. I stedet for at give adgang til et trådløst netværk, registrerer det, hvor mange der forsøger at udnytte det trådløse netværk til at komme ind i virksomhedens systemer, skriver ZDNet.

- Vi prøver på at finde ud af, hvor mange der forsøger at bruge vores trådløse netværk, og hvilke metoder de anvender, sagde Michael Von Strien på sikkerhedskonferencen RSA i Paris, hvor firmaet præsenterede maskinen med tilhørende software.

Ifølge Michael Von Strien logger KPMG antallet af hits, og om der bliver forsøgt at skaffe navnet på netværket.

KPMG planlægger at placere flere af fælderne på kontorer rundt omkring i London. Selskabet vil konstant flytte rundt på dem for at gøre det svært for de trådløse hackere at finde ud af, om det er en fælde eller et rigtigt accesspoint.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere