Markant stigning i virusangreb

Efteråret har budt på en markant stigning i antallet af computervira. Hovedparten stammer fra private brugere og små virksomheder. Det er resultatet af IT-firmaet Eterras seneste målinger.

Der har været en kraftig stigning i antallet af virusangreb i efteråret. Ifølge IT-virksomheden Eterra er det primært de private brugere og de små virksomheder, der ikke er gode nok til at beskytte sig. Selskabet efterlyser en holdningsændring.

? Vores antivirus-servere har registreret en markant stigning i antallet af virusangreb siden midten af august. En Eterra-analyse fra tidligere på året viser, at privatbrugerne og de mindre virksomheder bærer en stor del af ansvaret for spredningen af nye vira. Vi regner med at op mod 75% af tidens aktive vira stammer fra private computere, siger Steen Pedersen, afdelingschef i Eterras McAfee-afdeling og sikkerhedsekspert.

Privat problem

Ifølge firmaet har alle større virksomheder en eller anden form for virusbeskyttelse. Men det er endnu ikke slået igennem hos de private brugere og i de små virksomheder.

Ifølge Eterra er den dårlige sikkerhed, ikke kun et problem for dem som bliver ramt af virus:.

- Flere virusser i omløb øger chancen for, at noget slipper igennem eventuelle svage områder i virksomhedernes og de offentlige institutioners beskyttelse. Og her kan det ? i modsætning til hos privatbrugeren ? få stor økonomisk betydning, hvis filer bliver slettet, eller servere bliver lagt ned, siger Steen Pedersen:

Tænk globalt ? handl lokalt

Eterra mener, at der skal en holdningsændring til at bekæmpe virusproblemet. Selskabet sammenligner med tidligere tiders miljøslogan "Tænk globalt, handl lokalt".

- Samme logik gælder for virus. Alle bør bære deres personlige del af ansvaret for at begrænse udbredelsen af vira, da den i praksis kan få stor indflydelse på samfundsøkonomien. Men det kræver en grundlæggende holdningsændring, som situationen ser ud i dag, skriver Eterra i en pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere