Sonofon-handel giver Telenor skattesmæk

Det norske teleselskab Telenor har handlet sine 53,5 procent af aktierne i Sonofon mellem to af sine datterselskaber og på den måde sparet 2,4 milliarder kroner i skat. Nu kræver de norske skattemyndighederne pengene.

Det var lidt for smart af det norske teleselskab Telenor at handle sine 53,5 procent af aktierne i mobilselskabet Sonofon mellem to datterselskaber.

Telenor forsøgte på den måde at spare 2,4 milliarder kroner i skat. Det skete ved, at selskabet sidste år bogførte et tab på 8,8 milliarder kroner i selskabet Telenor Communications, som solgte aktierne videre til Dansk Mobil Holding.

Telenor købte i 2000 hovedparten af Sonofon for 12,9 milliarder kroner. Allerede sidste år erkendte det norske teleselskab dog, at det var en voldsomt opskruet pris og skar 7,5 milliarder kroner af værdien.

Det er baggrunden for, at den interne handel gav et tab til Telenor Communications, som derefter brugte det til at slippe billigere i skat.

Det centrale norske skattekontor for store virksomheder indstiller nu til ligningsnævnet, at de 2,4 milliarder kroner, som teleselskabet sparede i skat på manøvren, skal kræves indbetalt til den norske stat.

Telenor mener derimod ikke, at der er noget at komme efter, og lover allerede nu om nødvendigt at føre sagen hele vejen igennem det norske retssystem for at slippe for skattebetalingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere