Processor-firma lukker i Danmark og fyrer 60 medarbejdere

Alle 60 medarbejdere hos processorudvikleren Mips Danmark har fået besked om, at virksomheden i Ballerup ikke længere er ønsket af sin amerikanske moderkoncern. Den danske ledelse forhandler i kapløb med tiden med nogle af moderkoncernens konkurrenter om redning af selskabet.

Hele den danske udviklingsafdeling af processor-producenten Mips fra USA er lukket, og medarbejderne er sagt op.

Fyringerne kommer, efter at Mips har nedjusteret forventningerne til indtjeningen for tredje kvartal markant og ændret hele organisationen.

- Vi betragter os som fritstillede, men vores kontrakter løber indtil april. Skulle vi inden da mod forventning ikke have fundet en løsning, så lukker huset, men vi arbejder på at genstarte drømmen, som jeg kalder det, siger Mips danske direktør, Jens Kjelsbak.

Som chef for de 60 mand i udviklingsafdelingen er han overbevist om, at nogle af Mips konkurrenter på verdensplan vil være interesseret i at køre udviklingen videre, men også en helt anden og uafhængig selskabsform kan komme på tale, oplyser Jens Kjelsbak.

Fingeraftryk på alle produkter

De 60 mand i Ballerup udgjorde den ene af Mips to store udviklingsafdelinger i verden, og ifølge Jens Kjelsbak har den danske afdeling sat sine fingeraftryk på alle de produkter, Mips sælger.

Konkret har danskerne blandt andet udviklet en del af kernen i begge generationer af Sonys Playstation samt i virksomheden LSI?s settop-bokse.

- Jeg er faktisk meget godt tilfreds med ikke at skulle sige farvel til halvdelen af mine medarbejdere og forsøge at drive virksomheden videre med for få. Vi ser positivt på lukningen, for vi tror på, at vi finder en løsning med en ny ejer inden april, siger Jens Kjelsbak

Han pointerer, at lukningen sker for at tilfredsstille en række amerikanske investorer, og fordi den amerikanske moderkoncern fejlagtigt tror, den kan spare en masse ved at lukke i Danmark.

- Men det her bliver dyrt for dem, og jeg tror ikke, de har et fuldt overblik over, hvad det kommer til at koste dem at opbygge en tilsvarende organisation i USA, siger Jens Kjelsbak.

På verdensplan omsætter Mips-koncernen for cirka 75 millioner kroner i kvartalet, hvoraf omkring halvdelen ifølge Computerworld Onlines oplysninger stammer fra Danmark.

Det danske selskab havde en omsætning på 176 millioner kroner i det senest offentliggjorte regnskab, der sluttede ved udgangen af juni sidste år. Overskuddet var 51 millioner kroner.

Det schweiziske Mips-selskab, som er direkte moderselskab for det danske selskab, havde dog aktiveret udviklingsomkostninger for 60 millioner kroner, hvilket revisorerne tog forbehold over for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere