Sådan laver du dårlig it-sikkerhed

En sikkerhedspolitik som ingen kender, kodeord som ingen kan huske og regler som ingen gider overholde. Her er opskriften på, hvordan du gør livet lidt lettere for hackere.

Der findes mange lister over, hvad man skal gøre for at forbedre sin it-sikkerhed. Men nogle gange kan det være interessant at se tingene fra den modsatte side. How to Suck at Information Security er en liste med alt, du skal gøre, hvis du vil være helt sikker på at få besøg af hackere, skabe frustration hos dine brugere og miste dine data.

Her kan man blandt andet læse gode råd som »betal nogen for at skrive din sikkerhedspolitik uden kendskab til din virksomhed eller dine processer«, »sørg for, at ingen af dine medarbejdere kan finde sikkerhedspolitiken« og »gå ud fra, at sikkerhedsreglerne ikke gælder for direktionen«.

Nu findes der heldigvis sikkerheds-løsninger som kan beskytte mod de fleste trusler, især hvis man følger de mange råd på listen, som »implementer en standardløsning uden at tilpasse den«, »lad din antivirus og IDS køre på automat-pilot« og »køb sikkerheds-produkter uden at tænke på udgifterne til drift og vedligeholdelse«.

Men hvorfor overhovedet bekymre sig om it-sikkerhed? How to Suck at Information Security har flere gode råd på lager. »Stol på, at du ikke behøver bekymre sig om sikkerhed, fordi din virksomhed er for lille eller ubetydelig« og »Stol på, at du er sikker, fordi du ikke er blevet kompromitteret for nylig« vil sikkert udløse glæde hos enhver it-chef.

Og så er den klassiske udfordring med brugernes kodeord og deres sikkerhed eller mangel på samme. »Stil krav om, at dine brugere skal skifte kodeord for ofte«, »Forvent at brugerne kan huske kodeord uden at skrive dem ned« og »Brug det samme kodeord til systemer med forskellige sikkerhedskrav« er nogle af de råd, som med garanti vil gøre din it-sikkerhed hullet som en si.

Listen, der er udarbejdet af Internet Storm Center, skal naturligvis læses med et glimt i øjet, men mon ikke de fleste it-chefer kan genkende mange af punkterne på listen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere