Onsdagens aviser om IT

Nyt SAP-system giver regningsrod hos NESA. Staten beholdt Orange-aktier på grund af voldgiftssag. TDC holder fast i ulovlige salgsmetoder. GN bygger høreapparat og trådløs hovedsæt sammen. Belgacom sender 620 millioner kroner til TDC. Lyse UMTS-udsigter for TDC.

Nyt SAP-system giver regningsrod hos NESA

Hundredvis af elselskabet NESAs kunder har modtaget fejlagtige regninger, efter selskabet tidligere på året satte et økonomistyringssystem fra SAP i drift. Ifølge Forbrugerinformation har en kunde måttet overtrække sin kassekredit med 10.000 kroner i månedsvis for at betale de fejlagtige regninger. NESA erkender, at der har været "skvulp" i SAP-systemet, men siger omvendt, at indkørslen af systemet er gået over alt forventning med relativt få fejl i forhold til, at der skulle flyttes 15 millioner stykker information om selskabets kunder. (Berlingske Tidende)

Staten beholdt Orange-aktier på grund af voldgiftssag

En voldgiftssag mellem mindretalsaktionærerne i det danske Orange-selskab og France Telecoms selvstændige internetselskab, Wanadoo, er årsagen til, at staten ikke benyttede sin option på at sælge sine Orange-aktier for 100 millioner kroner. Det fremgår af et svar fra finansminister Thor Pedersen (V) til Thomas Adelskov (S). Mindretalsaktionærerne indgik en aftale om at sælge de danske internetaktiviteter til Wanadoo, men internetselskabet har senere forsøgt at løbe fra aftalen. Derfor har mindretalsaktionærerne startet en voldgiftssag, som endnu ikke er afsluttet. (Børsen)

TDC holder fast i ulovlige salgsmetoder

TDC har holdt fast ved ulovlige metoder ved salg af fastnetabonnementer og ADSL, selv om både Forbrugerrådet, IT- og Telestyrelsen og selskabet selv fastslår, at metoderne er i strid med loven. TDC's sælgere kræver, at kunder, der bestiller ADSL hos TDC, også skal købe deres fastnetabonnement hos selskabet. IT- og Telestyrelsen vil nu henstille til, at TDC ændrer praksis hurtigst muligt, og markedsdirektør Martin Lippert, TDC Internet, lover, at der bliver strammet op på de interne processer. (Børsen)

GN bygger høreapparat og trådløs hovedsæt sammen

GN ReSound, der udvikler høreapparater, står bag verdens første trådløse hovedsæt til mobiltelefoner, der fungerer sammen med høreapparatet. Normalt er det umuligt for høreapparat-brugere blot at sætte et hovedsæt uden på apparatet, men GN ReSounds nye produkt sender talen videre til høreapparatet. Det nye hovedsæt bliver præsenteret på en messe i Tyskland i morgen. (Jyllands-Posten)

Belgacom sender 620 millioner kroner til TDC

Det belgiske teleselskab Belgacom, som TDC indirekte ejer 16,5 procent af, står foran at sende en stor del af sin formue til aktionærerne. De tæller ud over TDC også det danske teleselskabs hovedejer, amerikanske SBC, Singapore Telecom og den belgiske stat, som har hovedparten af aktierne. I alt skal der betales omkring fire milliarder kroner til aktionærerne. Belgacom vil ikke bekræfte tallet, men fastslår, at der "efter alt at dømme bliver tale om en ekstraordinær udlodning". (Børsen)

Lyse UMTS-udsigter for TDC

Mens forventningerne til de kommende UMTS-mobilnet generelt er kølnet betragteligt i Europa, så har Danmark og særligt TDC mulighed for at gøre en rigtigt god forretning ved at investere i de nye net. Kun de største og dygtigste selskaber vil nemlig få noget ud af UMTS, viser en ny rapport fra analysebureauet Forrester Research. Direktør Torben Rune fra telekonsulentfirmaet Netplan påpeger, at TDC fik sin UMTS-licens billigt sammenlignet med andre lande, samtidig med at den største konkurrent, Sonofon, ikke fik nogen licens. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere