Bugbear slipper sit greb

Den seneste uge har virusormen, Bugbear, drønet internettet rundt dobbelt så hurtigt som årets hidtil mest udbredte virusorm, Klez.

Sikkerhedschefer, familiefædre og andre med sved på panden kan ånde lettet op igen, efter at årets måske hurtigste orm er ved at have mistet pusten.

Ifølge Reuters.com er virussen Bugbear ved at slippe sit greb i computersystemer verden over, og sikkerhedseksperter forventer at gå en tak ned i beredskab i løbet af dagen.

- Vi er stadig i høj-risiko og høj-alarmberedskab, men som det ser ud nu, sænker vi paraderne et hak senere på dagen eller onsdag, siger virus-efterforsker hos Network Associates, Craig Schmugar.

Bugbear bruger et velkendt hul i Microsofts internetbrowser, og kan aktiveres, hvis blot modtageren læser sin post. Den kræver ikke at åbner en vedhæftet fil, og den vil forsøge at slette eventuelt antivirussoftware.

Desuden åbner den en bagdør i computeren, så uvedkommende kan få adgang til at slette eller stjæle data.

Tre ud af fire rammes

Ifølge Reuters.com drønede Bugbear rundt på internettet dobbelt så hurtigt som årets næst mest udbredte virus, Klez, der ligeledes er en orm.

I Danmark har Bugbear ikke fået så godt fat som andre steder i verden. Ifølge sikkerhedsorganisationen CERT er danskernes kendskab til risikoen med til at sikre, at vi har opdateret antivirussoftware, og at vi derfor ikke bliver taget med bukserne nede.

Alligevel er virus fortsat den største sikkerhedstrussel for danske virksomheder. Næste tre ud af fire virksomheder blev i 2001 ramt af virus, viser IT-sikkerhedsrådets gennemgang af den danske IT-sikkerhed.

Bugbear blev registreret første gang den 30. september, og ifølge Network Associates stammer den fra Malaysia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere