Drop musen - brug hovedet

Med det nye NaturalPoint TrackIR system kan du styre musemarkøren ved at nikke med hovedet eller vifte med fingeren.

Eye Control Technologies har præsenteret et nyt input-system til pc'er, der skal afløse musen som det mest populære pegeredskab. NaturalPoint TrackIR blev oprindelig udviklet til brugere med fysiske handicap, men faldende produktionsomkostninger betyder, at løsningen nu også kan være interessant for almindelige brugere.


Systemet anvendes ved at placere en lille rund metalskive på panden, næsen eller brillerne. Sendeenheden stilles ovenpå computerskærmen og sender infrarøde stråler, som reflekteres af metalskiven. Et lille kamera registrerer skivens bevægelser og overfører styresignalet til computeren.


Hælder du hovedet til højre, bevæges musemarkøren mod denne side. Kigger du nedad, bliver markøren flyttet ned på skærmen. TrackIR sælges inklusive 60 skiver (dots), og brugeren kan selv vælge, hvor man vil placere dem.


Pakken indeholder også to fingerringe, der ligesom skiverne reflekterer infrarøde signaler. Ved at placere sendeenheden ved siden af pc'en, og vifte med fingeren foran computeren, kan man bevæge markøren rundt på skærmen. Begge løsninger fungerer også med bærbare computere.


NaturalPoint TrackIR koster 99 dollar. En version med en lille plasticstav, der indeholder en infrarød sender med en rækkevidde på 6-7 meter, koster 149 dollar.


(Kilde: PCworld.com)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere