IBM overtager guldrandet dansk konsulentfirma

Den danske konsulentdivision hos PricewaterhouseCoopers, som IBM har købt, har igen fået sorte tal på bundlinien.

IBM's overtagelse af konsulentdivisionen hos PricewaterhouseCoopers har vist sig at være en guldrandet forretning i Danmark.

Helt nøjagtig 253,3 kilo, hvis man omregner de 24,4 millioner kroners overskud, PwC opnåede i seneste regnskabsår, til rent guld.

Med resultatet viser PwC i Danmark, at det har formået at holde udgifterne i ro og sikre øget ordretilgang i en tid, da konsulentmarkedet ifølge virksomheden selv er ramt af afmatning.

- Resultatet er tilfredsstillende, og selskabet forventer at kunne fastholde den nuværende udvikling i tilgangen af nye ordrer, lyder meldingen fra ledelsen i PwC.

PricewaterhouseCoopers har øget sin omsætning i regnskabsåret 2001/2002, der sluttede 30. juni med fem procent til 357 millioner kroner.

PwC Consulting A/S (overtaget af IBM) Årsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Omsætning356,6338,2
Resultat før afskrivninger33,920,6
Resultat før skat 18,81,4
Resultat24,4-10,1
Egenkapital30,56,0
Antal ansatte361433

PwC Consulting skilte sig af med 72 medarbejdere i det regnskabsår, der sluttede med udgangen af juni, og det lykkedes at holde lønudgiften i ro. Med stigende omsætning medførte det, at driftsresultatet voksede 65 procent til 34 millioner kroner.

Takket være et skattemæssigt tilgodehavende fra året før ender årets resultat på 24 millioner kroner mod et underskud på 10 millioner kroner året før.

IBM har betalt PricewaterhouseCoopers omkring 26 milliarder kroner i kontanter og aktier for konsulenthuset, der med sine 30.000 medarbejdere, hvoraf 360 arbejder i Danmark, er blevet integreret i en ny global forretningsenhed, IBM Business Consulting Services.

Selskabets egenkapital er med regnskabet steget fra 6 millioner til 30,5 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere