Byggeprojekter bliver billigere med åbne standarder

Ifølge en ny rapport kan åbne standarder føre til bedre og billigere byggeri. De offentlige bygherrer bliver udpeget som nøglefigurer.

En ny rapport fra Erhvervs- og selskabsstyrelsen anbefaler brugen af digitale bygningsmodeller baseret på åbne standarder. Det skal forbedre kommunikationen mellem byggeriets parter og reducere antallet af fejl og mangler. Men det kræver ifølge rapporten, at de offentlige bygherrer går foran som nøglefigurer i processen.

»Vi tror på, at brugen af digitale bygningsmodeller reducerer fejl og mangler i byggeriet, fordi alle parter vil rette fokus mod bygningen som helhed. Det vil højne kvaliteten af byggeriet og reducere anlægs- og driftsomkostninger. For at høste flest mulige fordele ved at bruge digitale bygningsmodeller, skal de baseres på åbne standarder,« siger Finn Lauritzen, direktør for Erhvervs- og selskabsstyrelsen.

Digitale bygningsmodeller indeholder visualiseringer og beskrivelser af bygningen. De åbne standarder skal gøre det lettere for de enkelte aktører i byggeriet at arbejde med den samme model, som løbende kan opdateres.

Rapporten konstaterer at de offentlige bygherrer bør stille krav om åbne standarder og dermed sikre, at der udvikles standarder, som hele branchen kan få gavn af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere