Nettet gik ned

Hele kloden var i fredags ramt af manglende forbindelse til internettet. WorldCom har erkendt omfanget og siger, at problemerne opstod under vedligeholdelse af routere.

Det fallerede teleselskab WorldCom, der transporterer omkring 70 procent af al trafik på internettet, oplevede i fredags, dansk tid de største problemer nogensinde.

I op mod ni timer var store dele af internettet nede. Værst gik det ud over USA, hvor op mod 20 procent af alle WorldComs kunder var uden forbindelse.

Også Canada, Europa, Mellemamerika og Asien blev ramt. Her resulterede problemerne i unormalt sløve forbindelser.

Ifølge Tom Ohlsson, der som marketingchef for Matrix NetSystems i Texas, overvåger internettrafik og services, er der tale om problemer helt uden fortilfælde.

- Netværket styrtede bogstavligt talt i grus, sagde han til IDG News Service.

Den opfattelse deles af Keynote Systems, der udgiver Internetreport.com. Keynote klassificerer ventetider på over 180 millisekunder som kritiske, og i weekenden var reaktionstiden op mod to sekunder.

WorldCom erkender omfanget af problemerne. Ifølge teleselskabet opstod problemerne under arbejde med at vedligeholde en række routere i Los Angeles og Washington. Efterfølgende blev mails, der ikke kunne leveres, omdirigeret, og de første undersøgelser tyder på, at det var den trafik, der fik netværket til at bryde sammen.

Problemerne for WorldCom kommer på et tidspunkt, hvor teleselskabet i forvejen har røde øre.
Virksomheden er i betalingsstandsning, og under rekonstruktionen kom det frem, at selskabets ledelse har gjort sig skyldige i regnskabsfusk for op mod 68 milliarder kroner.

Selskabet har fyret 17.000 mand siden juni.

Selv om WorldComs øverste chef, John Sidgmore forsikrede om, at fyringerne ikke på nogen måde ville få indflydelse på WorldComs services, skriver The Register, at flere og flere af WorldComs kunder køber backup-forbindelse hos andre internetudbydere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere