Vil Oracle gøre Suns open source mindre åben?

Den danske Open source-leverandør Casalogic frygter, at Oracle efter Sun-købet kommer til at kontrollere open source-databasen mySQL.

Sun har en central position i open source-verdenen. Open Office, Java og mySQL, er alle mere eller mindre i under Suns kontrol. Derfor er Torben Sørensen fra open source-forhandleren Casalogic også bekymret over, hvad fremtiden bliver for disse produkter, når Oracle nu overtager Sun.

Især den meget brugte SQL-datbasen mySQL, der er konkurrent til Oracle egen database, kan Torben Sørensen være bekymret over.

»Jeg kan godt frygte at de lægger flere restriktioner ind over databasen end, der allerede er i dag,« siger Torben Sørensen til CRN.dk.

Samme bekymring har formanden for open source-leverandørforeningen i Danmark, Morten Kjærsgaard, der er direktør for fra open source-forhandleren Magenta.

»Vi er mange der bruger mySQL i vores applikationer i dag. Jeg håber ikke, opkøbet får betydning for vores brug. Det er meget vigtigt at Oracle respekterer den åbenhed, som karakteriserer både Java, Open Office og mySQL,« siger Morten Kjærsgaard.

Generelt håber Morten Kjærsgaard dog, at Oracle vil bruge sin markedsposition til at fremme og styrke open source frem for det modsatte.

»Jeg har ikke fantasi til at forestille, at de vil ændre på den open source-model, der er i dag. Derimod kan de måske styrke open source. Med de muskler Oracle har, så kan det jo blive spændende, hvis de støtte open source-udviklingen,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere