British Telecom i dansk comeback

Trods et tab på 39 millioner kroner i Danmark sidste år er British Telecom på vej til at investere massivt i et nyt selskab, som igen skal placere briterne på det danske telelandkort.

Danmark er på vej til at få et nyt teleselskab i en tid, da konkurser ellers fuldstændig stjæler billedet i branchen fra nye investeringer.

British Telecom er ved at etablere et nyt, dansk selskab, som skal sælge telekommunikation til de største virksomheder herhjemme. Det nye selskab skal i første omgang styres fra Sverige, hvorfra salgsdirektør Margareta le Calvé oplyser, at de danske medarbejdere skal ansættes først i det nye år.

Hun vil ikke specificere, hvor mange ansatte det danske selskab får, eller hvor mange penge British Telecom i første omgang skal investere her i landet. Men det ligger fast, at der bliver brug for kvalificerede medarbejdere.

British Telecom satser ligesom den tidligere alliancepartner AT&T på at levere mere end blot datatransmission til de 100 største danske virksomheder. Med i aftalerne kommer outsourcing af for eksempel sikkerhed eller andre infrastrukturydelser. Det skal sikre mod, at briterne bliver fanget af de stadig faldende priser på telekommunikation og deraf følgende konkurser.

- Vi vil ikke få mange kunder, men dem, vi skal have, bliver store og vil vælge os som strategisk samarbejdspartner, forklarer Margareta le Calvé.

British Telecom og AT&T var indtil sidste år sammen om et joint venture, Concert. Da det blev splittet, overtog British Telecom de europæiske selskaber.

I Danmark var der dog ikke meget at overtage, da Standard & Poors vurderede, at alle anlægsaktiver her i landet var otte millioner kroner værd. Det førte til en nedskrivning 35 millioner kroner sidste år, og British Telecom måtte sende 45 millioner kroner til Danmark for at redde det tidligere joint venture.

Men ifølge Margareta le Calvé skal det selskab lukkes, så British Telecom kan koncentrere sit comeback om den nye forretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere