IconMedialab overtager trængt webbureau

IconMedialab har overtaget aktiviteterne i det lille, danske webbureau Eisenstein for at få fingre i mindre kunder. Fire mand er sagt op og stifteren, Balder Olrik, er ansat som kreativ direktør i IconMedialab.

Det hårdt prøvede webbureau IconMedialab har på trods af røde tal overtaget et andet trængt bureau fra samme branche, Eisenstein.

Ifølge administrerende direktør hos IconMedialab i Danmark, Erik Lorenz Petersen, sker overtagelsen af Eisenstein for at få flere mindre kunder.

- Vi er stærke over for de helt store virksomheder, men når det drejer sig om de mindre virksomheder, er holdningen, at vi er lidt for store, siger Erik Lorenz Petersen og fortsætter:

- Eisenstein har en stor kundegruppe blandt de mindre virksomheder, som i dette tilfælde vil sige kunder som Nokia, Lindhardt og Ilva. Derfor er selskabet interessant for os.

Icon-direktøren ønsker ikke at oplyse de økonomiske detaljer bag overtagelsen af Eisenstein, og han vil heller ikke svare på, om IconMedialab har betalt for Eisenstein ellerer trådt til som en redningsplanke.

Beskedent overskud

I 2001 fik Eisenstein et beskedent overskud efter skat på 2000 kroner ud af en omsætning på 2,8 millioner kroner.

Selskabet har overført sine kunder og opgaver til IconMedialab, og sammen med en enkelt af Eisensteins ansatte er stifter Balder Olrik begyndt startet i selskabet. Han har fået titel af kreativ direktør.

- Der ligger et stort potentiale i IconMedialab, og min ambition er, at vi i løbet af det næste år får skabt en virksomhed, der kan gøre sig bemærket på internationalt niveau, siger Balder Olrik.

IconMedialab har været gennem meget de seneste år. Siden 2001, da virksomheden fik et underskud på driften på 43 millioner kroner, er medarbejderstaben skåret ned fra 127 til godt 75.

Håndsrækning på 40 millioner

Dengang var egenkapitalen på minus 36,5 millioner kroner, og derfor måtte det hollandske moderselskab træde til med en håndsrækning i form af 40 millioner kroner.

Erik Lorenz Petersen har tidligere sagt til Computerworld Online, at første kvartal i år så godt ud, mens andet kvartal var lidt død.

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi har rebet sejlene og ventet på lidt mildere vinde fra markedet. Men vi har fået styr på omkostningerne og optimeret vores leveringer, og det giver os et godt udgangspunkt for en fortsat konsolidering, udtaler Erik Lorenz Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere