It-tøven sender Danmark langt efter Sverige

Ifølge analysehuset IDC er Danmark mileskridt efter blandt andre Sverige på outsourcing-omårdet. Det er især de mindre og mellemstore firmaer, der er tilbageholdende. Årligt koster det op i mod en milliard kroner i tabte indtægter.

De danske virksomheder sakker agterud, hvis ikke de øger mængden af outsourcing. Det er meldingen fra analysehuset IDC, der især beskylder de mindre og mellemstore virksomheder for at være afventende.

Dermed slutter IDC trop sammen med konsulenthuset Accenture, som i en rapport i april, fastslog at de danske it-chefer er bange for at give slip på tøjlerne og lade andre overtage deres opgaver.

Ifølge IDC bliver der i Sverige outsourcet 30% mere it end i Danmark - selv når der er reguleret for størrelsen af de to lande. Derfor er Danmark på vej agterud i forhold til vores nordiske naboer.

»Den manglende åbenhed over for at gå nye veje koster den samlede danske husholdning et årligt tab på omkring en milliard kroner - eller to procent af det samlede it-forbrug, og det er endda et forsigtigt skøn,« forklarer direktør Per Andersen fra analysefirmaet IDC i en kommentar til undersøgelsen..

Ved outsourcing udliciteres delfunktioner i virksomhederne til specialister. Den primære gevinst, er virksomheden kan koncentrere sig om sin kerneydelse, og små og mellemstore virksomheder får adgang til dyr teknologi og kompetence, som de ellers ikke ville have økonomi til at anskaffe og fastholde.

»Halvdelen af virksomhederne er slet ikke i gang, mens den anden halvdel har rimelig fart på. Det første skridt er åbenbart det sværeste, for når en virksomhed først har fået erfaringer med at outsource et område, så er ledelsen ikke tilbageholdende med at outsource andre funktioner i virksomheden. Problemet er den anden halvdel, der slet ikke er kommet i gang og heller ikke har til hensigt at gøre det,« siger Per Andersen og uddyber, at virksomhederne ofte kan reducere deres omkostninger med op til 30 procent.

Det store effekt kan ifølge IDC opnås, fordi it-folkenes opgaver ikke længere blot er inden for virksomhedens fire vægge. Men i stigende grad er flyttet ud til hjemmearbejdspladser og døgnsupport af brugerne. Samtidig har teknologiens udvikling betydet, at en stor del af opgaverne kan ordnes af folk, som ikke er fysisk placeret i nærheden af computerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere