Crest Computer på vej mod dansk konkurs

Den nordiske computerleverandør Crest Computer trækker sig ud af Danmark og fokuserer på Sverige og Norge. Den danske direktør tror ikke umiddelbart på en løsning og vil afstå fra at kræve sin del af boet.

Den nordiske bestyrelse for computerleverandøren, Crest Computer har smækket pengekassen i for den danske afdeling, der derfor gået i betalingsstandsning.

- Man har fra nordisk side besluttet, at det danske marked er for hårdt, og derfor vælger man at trække sig ud og fokusere på Sverige og Norge, siger Rasmus Ølbye, der er administrerende direktør i Crest Computer Danmark.

Han fik beskeden i fredags fra sin chef i Norge, og ifølge Rasmus Ølbye kom opringningen som en overraskelse.

- Det var lige så stort et chok for mig som for de otte medarbejdere, og det er en ekstremt ulykkelig situation, vi er havnet i. De tre års arbejde, vi sammen med leverandører, distributører og partnere har lagt her er røget direkte i kloakken, lyder det fra Rasmus Ølbye.

Afstår fra fordringer

Han oplyser, at han selv er den største kreditor, men at han har tænkt sig at afstå fra sine fordringer, hvis det skulle komme så vidt, at Crest Computer går konkurs.

- Nu går der nok en uge eller to, før det ligger helt fast, hvad der kommer til at ske. Men jeg tror ikke på, at der umiddelbart står nogen af vores nuværende investorer klar med en pose penge. For de sidder i forvejen med ved bordet og har været med til at træffe beslutningen om os, siger Rasmus Lundbye.

- Skulle det komme så vidt, at skidtet tilter, har jeg ikke tænkt mig at stå i køen sammen med vores leverandører og partnere, for det har jeg for meget ansvarsfølelse til, oplyser Rasmus Ølbye. Han siger, at et forsøg på en rekonstruktion skal komme fra centralt hold, og at han derfor ikke vil give sig kast med at forsøge at redde stumperne.

- Nu koncentrerer jeg mig om at informere de ansatte, vores leverandører og kunde om situationen, siger han.

Store armbevægelser

Ifølge Rasmus Ølbye er begrundelsen for betalingsstandsningen, at virksomheden med samme indsats som i Danmark har opnået bedre resultater i andre lande.

- Vi startede med meget store armbevægelser tilbage i 1999, hvor vi red med på IT-bølgen uden at vide, hvor den tog os hen. Det gik dog op for os i 2000 og særdeleshed i 2001, at vi skule konsolidere, og derfor droppede vi vores eget mærke, siger Rasmus Ølbye.

Tiden derefter bød på samarbejde med blandt andre Fujitsu-Siemens, og der var netop blevet vedtaget en stor nordisk samarbejdsaftale med selvsamme leverandør, som Crest Computers ansatte i følge Rasmus Ølbye satte deres lid til.

I 2001 omsatte Crest Computer for 22 millioner kroner i Danmark, hvilket var en vækst på 43 procent i forhold til 2000. Alligevel kom den danske afdeling ud af 2001 med et underskud før skat på 2,5 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere