Studerende svigter AMD

Processor-producenten AMD melder, at salget i 3. kvartal har været lavere end forventet. Det skyldes en stagnation i efterspørgslen efter selskabets produkter. Aktien dykkede med 26 procent.

AMD, Intels mest betydningsfulde konkurrent på markedet for chips til pc'er, har solgt mindre i tredje kvartal, end selskabet havde forventet, fordi efterspørgslen efter chip er stagneret.

Aktiekursen dykkede straks efter nyheden med 26 procent, og selskabet har meistet to tredjedele af værdi i år.

AMD nye besked til aktionærerne lyder, at der har været et "betydeligt tab" i tredje kvartal, hvor omsætningen blev 3,8 milliarder kroner. Ved udgangen af andet kvartal stillede AMD ellers i udsigt, at selskabet ville øge omsætningen i forhold til 2. kvartal, hvor der blev solgt for 4,5 milliarder kroner. Nu vil AMD ikke specificere, hvor meget et "betydeligt tab" er.

Omsætningen er blandt andet dykket, fordi studerende har købt færre computere end de plejer. Salg til studerende i forbindelse med studiestart plejer ellers at øge salget i 3. kvartal.

AMD ligger inde med et betydeligt restlager og har forsøgt at få afsat de overskydende chips ved at sænke prisen betragteligt. I sidste uge sænkede selskabet prisen på processorer til bærbare computere med op til 35 procent.

AMD lancerede i denne uge det seneste skud på stammen af XP-processorer. Athlon XP 2800+ skal konkurrere med Intels 2,8 GHz Pentium 4.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere