Spiritech under tvangsopløsning

ASton-stifteren Peter Warnøes næststørste selskab, Spiritech, har ikke indsendt selskabets første regnskab til myndighederne. En endnu ikke afsluttet refusionsopgørelse mellem Spiritech og Aston Group får skylden, og administrerende direktør Peter Max satser på, at regnskabet kan sendes i denne uge.

Spiritech er under tvangsopløsning, fordi virksomheden ikke har indsendt sit første regnskab til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Hvis selskabet skal undgå lukning, skal regnskabet indsendes inden tre måneder, fra den dag, hvor tvangsopløsningen blev begæret.

- Jeg var ikke klar over, at vi var under tvangsopløsning. Det får man ikke at vide, før det er sat i gang, men det skyldes udelukkende, at vi ikke har indsendt årsregnskabet, siger Peter Max, der er administrerende direktør i Spiritech A/S.

Indsender regnskab uanset

Han forklarer, at det er nogle uafklarede refusionsopgørelser i forbindelse med udskillelsen af Spiritech fra Aston Group, der gør, at Spiritech endnu ikke har haft et regnskab klar til indsendelse.

- Men nu har vi besluttet at færdiggøre og indsende regnskabet uanset. Det kan så godt være, det kommer til at svinge med nogle millioner kroner. Og det er ret dramatisk, hvordan åbningsbalancen kommer til at se ud, idet det er selskabets første regnskab. Men nu må vi se, hvad det får af betydning, siger Peter Max.

Første og sidste gang

Peter Max oplyser, at det er første og forhåbentlig sidste gang, han indlevere et regnskab for sent. Man regnskabsmiseren bunder i nogle endnu ikke afsluttede forhandlinger om købet fra Aston Group. Han ønsker dog ikke at uddybe, hvilke problemer i forhandlingerne der er tale om.

Spiritech er næst efter Spirit Websales den største virksomhed i Spirit Group, som Peter Warnøe stiftede af fire virksomheder, han købte ud af Aston Group. Spiritech oplyser, at omsætningen i 2002 forventes at ende i omegnen af 78 millioner kroner, der primært skal komme fra infrastrukturløsninger på Citrix- og Microsoft-platforme.

Virksomheden har i øjeblikket 75 ansattw, og ejerskabet deles mellem Peter Warnøe, der sidder på 70 procent, og Aston Group, der ejer 20 procent. Endelig har Peter Max 10 procent af aktierne i selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere