DK Hostmaster lukker domæner der er betalt for

Flere virksomheder beskylder DK Hostmaster for at have gevaldigt rod i oversigten over hvem, der har betalt og hvem, der ikke har. Selv om der bliver faxet bevis til DK-Hostmaster om, at betalingen er gennemført, nægter selskabet at have modtaget pengene.

Mandag lukkede DK Hostmaster 26.000 .dk-domæner. Et af dem var www.freepaq.dk. Lukningen skete selv om ejerne, firmaet Infopaq, havde fremsendt dokumentation for, at regningen var betalt. Lukningen betød, at selskabets kunder efterfølgende blandt andet blev afskåret fra at benytte sine mail-adresser.

Tilfældet med Freepaq.dk er langt fra det eneste. Flere virksomheder har problemer med DK Hostmaster, som lukker deres domæne selv om den årlige afgift er betalt.

"Vi havde betalt for vores domæne to måneder forinden, men alligevel blev vi lukket ned," fortæller John Schneider, der er ansvarlig for salg og marketing i IT-firmaet Firma Web I/S.

Han fortæller, at han både havde faxet et skriftligt bevis for, at pengene var sendt, samt fået sin bank til at ringe og fortælle til DK Hostmaster, at pengene var overført. Men intet af det hjalp.

"De var helt kolde og sagde, at pengene ikke var kommet, og derfor lukkede de vores domæne. Først et par dage efter opdagede de, at de havde fået pengene for længst," siger John Schneider.

"Det er skræmmende, at man i sådanne situationer bare lukker domænerne ned, uden at lade tvivlen komme folk til gode," siger John Schneider og understreger, at det drejer som hele virksomhedens eksistensgrundlag.

Det er ikke første gang, at Firma Web har haft dårlige oplevelser med DK Hostmaster. Sidste år blev deres web-site www.firmaweb.dk lukket, fordi ejeren af domænet www.firmweb.dk ønskede at lukke sit domæne.

Det betød, at der i to dage var lukket for adgangen til sitet samtidig med, at det heller ikke var muligt for Firma Webs 700-900 kunder hosting-kunder at benytte deres adresse. Da DK Hostmaster blev gjort opmærksom på fejlen, kunne den tidligst rettes om aftenen dagen efter.

Vi ville gerne have haft en kommentar fra DK Hostmasters administrerende direktør Per Kølle, men det har ikke været muligt at komme i kontakt med DK Hostmasters administration hverken via telefon eller e-mail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere