Mandagens aviser om IT

Monique Moullé-Zetterström til England. Microsoft lover kæmpevækst for Navision. IT-børn skal beskyttes mod forældre. Små IT-firmaer bedst til at tjene penge. 20 nye Sonofon-butikker på to år. Nordjyske firmaer har gavn af telekrise.

Monique Moullé-Zetterström til England

Mobilselskabet Orange forfremmer Monique Moullé-Zetterström til en toppost lige under direktionsniveau i Orange Gruppens hovedkvarter i England. Den 54-årige Orange-direktør, der tidligere har været kåret til årets erhvervskvinde herhjemme, har stået i spidsen for det danske Orange-selskab, lige siden det blev stiftet som Mobilix i 1997. (Børsen)

Kæmpevækst for Navision

Microsoft har gigantiske vækstplaner for Navision, der sammen med amerikanske Great Plains udgør rygraden i divisionen Microsoft Business Solution. I år ventes divisionen at omsætte for 300 millioner dollar, men en ny offensiv inden for software til styring af kunderelationer (CRM) skal sikre en fantomvækst, så omsætningen i divisionen i 2010 og 2011 lander på 10 milliarder dollar eller 75 milliarder kroner. (Berlingske Tidende)

Unge skal beskyttes mod forældre

De voksne er alt for hurtige til at kritisere børns nye måder at lege med og være sammen på gennem informationsteknologi, fordi de voksne ikke selv forstår noget af det. Derfor skal børnene ikke beskyttes mod teknologien, men derimod mod fordømmende voksne. Det mener Karsten Gynther, formand for Medierådet for Børn og Unge. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Små IT-firmaer bedst til at tjene penge

Mens mange af de store IT-virksomheder trækkes med underskud og fyringsrunder, klarer en række af branchens mindre selskaber sig ifølge direktøren for IT-Brancheforeningen, Jakob Lyngsø, bedre. ?De IT-firmaer, der er skudt op i de seneste år, har skullet dokumentere, at de kunne tjene penge på deres forretning for at få kapital. Derfor klarer de sig bedre i en tid, hvor de ældre og større IT-virksomheder har problemer,? forklarer han. (Erhvervsbladet)

20 nye Sonofon-butikker på to år

Sonofon vil åbne mindst 20 nye butikker i løbet af de næste to år. På den måde vil mobilselskabet komme op på 100 butikker i alt. Samtidig lancerer Sonofon et franchise-koncept, hvor butiksbestyrerne kan blive medejere. Modellen kan komme i brug i 50 af butikkerne. (Børsen)

Nordjyske firmaer har gavn af telekrise

Nokias og Ericssons kraftige nedskæringer i Nordjylland er kommet mellemstore virksomheder i regionen til gavn. Over 220 af de fyrede ingeniører, udviklere og IT-folk har fået nyt job på lokale arbejdspladser eller er begyndt for sig selv. Dengang Ericsson og Nokia etablerede sig i Aalborg, mistede de lokale virksomheder medarbejdere til telegiganterne. Nu vender nogle af de dygtige hoveder således tilbage til virksomheder som Lyngsø Industri, Schwarz Technology Center og RTX Telecom. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere