Europæisk grid-netværk rykker nærmere

Det treårige EU-projekt European Data Grid (EDG) sluttede den 31. marts og afløses af et nyt grid-projekt, som skal give forskere og private virksomheder adgang til næsten ubegrænset regnekraft.

Visionen om et verdensomspændende grid-netværk rykkede et stort skridt nærmere i denne uge, hvor det EU-finansierede projekt European Data Grid (EDG) officielt blev afsluttet. EDG har udviklet prototypen på et grid-netværk, som giver mulighed for at dele regnekraft mellem forskningscentre spredt rundt i verden.

EU har finansieret det treårige projekt med omkring 10 millioner euro, og konkluderer efter den officielle afslutning den 31. marts, at projektet har levet op til forventningerne. Forskerne har udviklet et testmiljø med 1.000 computere spredt over 25 datacentre i Europa, Rusland og Taiwan.

Samtidig med afslutningen af EDG gik startskuddet til et nyt projekt, Enabling Grids for E-Science in Europe (EGEE). Projektet skal bygge videre på den teknologi, som er udviklet til EDG og etablere en europæisk grid-infrastruktur, som er tilgængelig døgnet rundt.

»Mens EDG gav den første demonstration af et fungerende data-grid, skal det nye EGEE gøre teknologien tilgængelig på et stabilt grundlag for alle forskere i Europa samt private virksomheder. Ligesom World Wide Web, som blev udviklet på CERN til et meget specialiseret formål, er det meget svært at forudsige grid-teknologiens betydning for samfundet, men den vil sikkert være meget stor,« siger EGEE-projektdirektør Fabrizio Gagliardi.

Det schweiziske forskningscenter for partikelfysik, CERN, skal fortsat stå i spidsen for arbejdet med det kommende grid-netværk. Teknologien skal danne basis for LHC Computing Grid, der skal håndtere databehandlingen i forbindelse med instituttets kommende partikel-accelerator Large Hadron Collider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere