Sonys pc-salg eksploderet

Ingen anden pc-producent i verden oplever en stigning i efterspørgslen efter pc?er som Sony. Ifølge analysebureauet Gartner Dataquest har Sony overhalet fire konkurrenter på et år.

Sony har lagt tidligere års fiasko på pc-markedet bag sig og er langsomt ved at nærme sig de store computerleverandører.

Ifølge analysebureauet Gartner Dataquest sendte den japanske elektronikgigant 23 procent flere pc?er på gaden i andet kvartal i år end i samme kvartal sidste år.

Sonys samlede salg af pc?er i 2001 voksede mere, end nogen anden pc-leverandør kunne præsentere, på trods af at markedet samlet set gik en procent tilbage.

Og dermed indtager Sony en ottendeplads på listen over verdens førende pc-leverandører. Fire pladser bedre end på samme tid sidste år.

Roger Kay, der er analytiker hos IDC, siger til Cnet, at Sonys succes skyldes, at de låner af alle de gode ideer hos deres konkurrenter.

- De benytter sig af samme operationelle overlegenhed som Dell, de har lidt af det skøre design fra Apple, og de har samme holdning til totalløsninger som IBM. Men de retter deres produkter mod forbrugermarkedet, siger Roger Kay.

Dermed ser Sony ifølge IDC ud til at være på vej ud af den håbløse situation, selskabet endte i umiddelbart efter lanceringen af pc?er tilbage i 1996.

Dengang gik salget langt fra tilfredsstillende for et selskab, der ifølge brand-analytikeren Interbrand ligger blandt de 25 bedst kendte varemærker i verden. Men lavere priser og et nyt design har ifølge IDC været med til at sikre den vækst i efterspørgslen, Sony har oplevet i de seneste kvartaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere