Malware mere modbydeligt

Sikkerhedsfirmaet Fortinet siger i en nylig rapport, at it-sikkerhedsbranchen i det kommende år i langt højre grad vil være oppe imod organiseret kriminalitet og religiøse og politiske ekstremister.

Virus, trojanske hest, orme og andet software-baseret kryb kommer i løbet af det kommende år til at kravle ind vores hverdag i langt højere grad end hidtil, siger Fortinet.

Og hvad værre er: krybet er styret af bagmænd, som er langt mere ubehagelige end de teenagere og "amatør-kriminelle", der tidligere udgjorde virus-forfatterne.

Fortinet tager udgangspunkt i trusselsbilledet som det så ud i 2005 - hvilket er uhyggeligt nok i sig selv: Antallet af virus, orme og andet "ond" software - under ét benævnt malware - nåede nemlig nye rekorder det forgangne år.

»Mobile vira og trojanske heste voksede med mere end 500 procent, så vi kom op på i alt 100 nye unikke trusler i 2005 - sammenlignet med under 20 i 2004,« siger Guillaume Lovet, teamleder i Fortinets EMEA Threat Response Team til the Inquirer.

Det er ikke kun pc-folket, der er offer for kode-forbrydernes forlystelser.

»I takt med at smarte mobile enheder bliver en vigtig bestanddel af vores arbejdsliv og privatsfære, vil målrettet ondskabsfuld aktivitet på dette område blive forøget betydeligt - og til sidst overstige det niveau, der i dag gælder for pc-verdenen. For at imødegå truslen kræves der øget opmærksomhed og specialiserede sikkerhedsforanstaltninger,« siger Guillaume Lovet.

I rapporten udtrykker Fortinet desuden bekymring for hvad man oplever som en stigende professionalisering af hackere og fremkosten af internationale markedspladser for hacker-relaterede services og produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere