Ingram Micro skiller sig af med dansk direktør

Verdens største IT-distributør Ingram Micro siger farvel til sin danske chef gennem tre år, Ole Eklund. Fremover skal hele den skandinaviske organisation styres af svenskeren Thomas Wallberg.

IT-distributøren Ingram Micros danske administrerende direktør, Ole Eklund, 44 år, forlader sin post ved udgangen af denne uge.

Ifølge Ole Eklund er afskeden med Ingram Micro en konsekvens af en omfattende omstrukturering af den nordiske organisation. Fremover vil den hidtidige chef for Ingram Micro i Sverige og Finland, Thomas Wallberg, også blive administrerende direktør for Danmark og Norge.

- Jeg har gennem flere år selv været fortaler for en organisation med én leder for hele Norden, for jeg tror, det er vigtigt at få afstemt produktsortiment og beslutningsprocessen, så hvert enkelt land ikke bevæger sig i sin egen retning, siger Ole Eklund.

Katastrofalt regnskab

Medarbejderne hos Ingram Micro er blevet informeret om, at Ole Eklund træder tilbage som administrerende direktør, og i morgen kommer deres nye chef, Thomas Wallberg, forbi og forklarer om sine planer.

Ingram Micro har ligesom en anden stor IT-distributør , Tech Data, oplevet katastrofale årsregnskaber med kraftigt fald i såvel omsætning som indtjening. I 2001 fik Ingram Micro et underskud på 70 millioner kroner ud af en omsætning på godt 2,5 milliarder kroner i Danmark. Året før var der et overskud før skat på 32 millioner kroner ud af en omsætning på tre milliarder kroner.

- Omstruktureringen har ikke noget konkret at gøre med det seneste årsregnskab, der er præget af tab på tilgodehavender fra en række leverandører. Når man vælger at stramme op på værdiansættelsen af sådanne tilgodehavender, vil det kunne ses i regnskabet, men det afspejler ikke noget om driften, siger Ole Eklund.

Måske helt ny branche

Han mener, at den danske afdeling sammen med den norske har været gennem den konsolideringsfase, der skal bringe selskabet videre i et mere og mere presset marked.

Men at det bliver uden ham ved roret, betegner han som ?en chance for måske at kaste sig over en helt anden branche?.

- Jeg har kunnet forberede mig på min ?ledighed? i hele september, men jeg har endnu ikke fundet ud af, om jeg vil prøve noget helt andet. Det er ikke helt let, når man som jeg har brugt de seneste 12 år hos distributører, siger Ole Eklund.

Før posten som administrerende direktør i Ingram Micro, arbejdede Ole Eklund som salgschef samme sted, og før det var han fem år hos distributøren Scribona.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere