Europæere efterlyser mere viden om trådløs sundhedsfare

Debatten om sundhedsfare fra elektromagnetisk stråling fortsætter. Et flertal af europæerne efterlyser mere information fra offentlige myndigheder.

Ifølge en ny Eurobarometer-undersøgelse, mener flertallet af europæerne ikke, at de offentlige myndigheder gør nok for at informere om, hvad man skal gøre for at beskytte sig mod elektromagnetiske felter. Forskerne er stadig uenige om, hvorvidt der overhovedet er sundhedsfare i forbindelse med stråling fra f.eks. mobiltelefoner, Wi-Fi eller Dect-telefoner.

Det har fået EU-parlamentet til at vedtage en betænkning, som blandt andet opfordrer opfordrer Verdenssundheds-organisationen (WHO) til at foretage en grundig undersøgelse af elektromagnetiske felters indvirkning på mennesker. Først i 2015 forventer WHO at være klar med en fuldstændig evaluering af elektromagnetiske felters effekt på mennesker, og det er for sent, mener EU-parlamentet.

Det belgiske EU-parlamentetsmedlem Frédérique Ries, der har udarbejdet betænkningen, opfordrer desuden til at der gennemføres oplysningskampagner rettet mod unge for at informere om god praksis for mobiltelefoni, såsom at bruge håndfrit sæt og slukke telefonen når den ikke er i brug.

Ni af EU-landene har allerede vedtaget strengere forebyggende regler og beskyttelsesstandarder for elektromagnetiske felter, men der mangler koordination på EU-plan. Ries mener at Kommissionen bør udforme en klar politik vedrørende elektromagnetiske felter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere