Onsdagens aviser om IT

Politiets datafejl barberer sag mod autonome ned. Ministerier svigter Gatetrade.net. Forbrugerrådet advarer mod prisfælder hos Orange. Michael Mathiesen ude af Radiometers bestyrelse.

Politiets datafejl barberer sag mod autonome ned

Den fejl, som har slettet tre måneders telefonaflytning hos det danske politi, gør det vanskeligt at gennemføre en sag om salg af hash mod sigtede fra det autonome miljø. De sigtede gik under navnet De Brune Bude og leverede hash til døren, som var det pizza. De fik i længere tid deres mobiltelefoner aflyttet. Men en fejl i Rigspolitiets digitale aflytningscentral betød, at et halvt års telefonaflytninger fra Politiets Efterretningstjeneste, Københavns Politi, politiet i Glostrup, Århus, Aalborg og Odense blev slettet, da den centrale computer skulle slukkes på grund af ombygning i marts. Da computeren blev slettet til igen, slettede den ene server data fra den anden. Siden er halvdelen af telefonaflytningerne blevet genskabt hos en norsk specialist, men resten er tabt for evigt. ?Det, som jeg forestiller mig, er, at vi bliver nødt til at beskære en del af sagen,? siger kriminalinspektør Ole Wagner fra narkotikaafdelingen ved Københavns Politi om sagen mod De Brune Bude. (Berlingske Tidende)

Ministerier svigter Gatetrade.net

E-handelsportalen Gatetrade.net, som driver den offentlige indkøbsportal Doip, svigtes af netop de offentlige kunder. Ganske vist har 14 af landets 18 ministerier tilmeldt sig portalen, så de kan ordne deres indkøb elektronisk, men ingen af dem har lagt så meget som en enkelt ordre ind via portalen. TDC, Danske Bank, Post Danmark og Mærsk Data ejer Gatetrade.net. (Børsen)

Forbrugerrådet advarer mod prisfælder hos Orange

Forbrugerrådet advarer om, at Oranges seneste mobilabonnement, Mono, der har samme priser som TDC?s fastnet, ikke gør det enklere at være mobilkunde, fastslår konsulent Anders Hjort Jensen, Forbrugerrådet. Han er dog glad for de lave priser, men siger, at familie og venner risikerer at blive Sorteper, fordi de skal betale en dyr takst for at ringe til Mono-kunderne. (Jyllands-Posten)

Michael Mathiesen ude af Radiometers bestyrelse

Michael Mathiesen har forladt Radiometer, hvor han havde sin eneste bestyrelsespost uden for IT-branchen. Han har haft så travlt, at han ikke kunne passe bestyrelsesarbejdet, forklarer Radiometers ejer og koncernchef Johan Schrøder. Michael Mathiesen, der har siddet i Radiometers bestyrelse i flere år, bliver afløst af den tidligere forsvarschef Christian Hvidt. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere